18 / 05 / 2024

Memur ve emekli zam farkı için beklenen gün! Memur maaş zam farkları ne zaman ödenecek?

Memur ve emekli zam farkı için beklenen gün! Memur maaş zam farkları ne zaman ödenecek?

Emekli ve memur zamlı maaş farklarını sorguluyor. İşte Memur ve emekli zam farkı detayları!



Memur ve emekli maaş farkları ödeme tarihleri için milyonların beklediği açıklama geldi. 2023 yılı memur ve emekli zamlı maaş farkları ocak ayının gündem maddeleri arasında bulunuyor. Zamlı maaş farkları ile ilgili Çalışma Bakanlığı'ndan duyuru yapıldı. Buna göre, emekli sandığı çerçevesinde 2,3 milyon kişiye 7,8 milyar TL ek gösterge farkı verilecek.

Peki, emekli memur maaş zam farkları ne zaman yatacak, yattı mı? Ocak ayı memur ve emekli 15 günlük maaş farkı tarihlerine dair merak edilenler…

2023 yılı ilk altı ay için zam oranı yüzde 30 olarak belirlenirken, karar TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. Bu gelişmeden sonra zamlı maaş farkları emekli ve memurlar tarafından merak ediliyor. Beklenen açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı resmi internet sayfasından ilgililer için yayımlandı.

Peki, Maaş zam farkları ocak ayında yatacak mı? Maaş zam farkları ocak ayında ne zaman yatacak? İşte konuyla ilgili ayrıntılar…

MAAŞ ZAM FARKLARI NE ZAMAN YATACAK?

Emekli Sandığı çerçevesinde emekli, malul, vazife malulü, dul veyahut yetim aylığı alanların 2023 yılı Ocak dönemi zam farkları ile harp ya da vazife malullerinin 2022 yılı ek ödemeleri 27 Ocak 2023 Cuma günü hesaplara yatırılmaya başlandı.

Emekli Sandığı kapsamında emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alanların 1 Ocak 2023 tarihinden geçerli olmak üzere aylıklarında oluşan aylık farkı ile 15 Ocak 2023 tarihinden geçerli olacak şekilde aylıklarında oluşan ek gösterge fark tutarları, aylık almakta oldukları banka ve PTT şubelerinde bulunan hesaplarına yatırılacak bu ödemeler 27 Ocak 2023 Cuma günü ödenmeye başlanacak.

SSK ve BAĞ-KUR bağlamında gelir ve aylık alanların ise aylıkları zamlı şekilde ödeme günlerinde ödenmeye başlanmıştır.

Tuvalet kağıdı 39 TL’ye düştü! Kapış kapış gidiyor! Stoklar tükenmeden koşun!

Kiraya fazla zam yapan ev sahibi nereye şikayet edilir?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön