05 / 05 / 2024

Memur ve emekli zammında flaş gelişme! İşte yeni maaş tablosu

Memur ve emekli zammında flaş gelişme! İşte yeni maaş tablosu

Memur ve emekli maaşlarıyla ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Merkez Bankası, yıl sonu enflasyon beklentisini yüzde 68,02 olarak güncellerken, bu rakama refah payı eklenmeden memur ve emeklinin zamlı maaşları hesaplaması yapıldı. İşte tüm detaylar...



4 AYLIK ENFLASYON YÜZDE 10,84
Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) son açıkladığı enflasyon verisi ekim ayına ait. Geçtiğimiz ay enflasyon yüzde 3,54 artarken, yıllık enflasyon ise yüzde 85,51 oldu. Böylece yılın ikinci yarısına ait 4 aylık enflasyon yüzde 10,84 olarak gerçekleşti.

REFAH PAYI EKLENECEK
Memur ve emeklinin alacağı maaş zammında enflasyon rakamlarına refah payı da eklenmesi bekleniyor. Ancak kesin rakam ocak ayında açıklanacak aralık ayı enflasyonundan sonra belirlenecek.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön