26 / 07 / 2024

Memur ve emekli zammından bedelli askerlik de nasibini aldı

Memur ve emekli zammından bedelli askerlik de nasibini aldı

2023 yılına girilmesiyle birlikte askerliğini bedelli olarak yapmak isteyenler bedelli askerlik ücretini araştırıyor. Yeni yılda 100 bin TL olacağı belirtilen bedelli askerlik ücreti, emekli ve memurlara yapılan zam oranının yüzde 30'a yükseltilmesi sonrasında güncellendi. İşte ayrıntılar...


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


2023 BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ BELLİ OLDU
Şu an 80 bin 64 lira olan bedelli askerlik ücretinin, açıklanan 6 aylık enflasyon farkı ve refah payıyla birlikte yüzde 30 zamlanacağı düşünülüyor.

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ NASIL HESAPLANIYOR?

7179 sayılı Askere Alma Kanunu'na göre, bedelli askerlik için ödenecek ücret 240 bin gösterge rakamının ödemenin yapıldığı gün geçerli olan memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunuyor. Bu rakam da her yıl ocak ve temmuz aylarında yeniden tespit ediliyor.

Halihazırda uygulanan bedelli askerlik ücreti ise 80 bin 64 TL (0,333603*240000=80064,72). Dolayısıyla memura gelecek olan zammı asker adayları da yakından takip ediyor. Memurlar ve hükümet arasında imzalanan toplu sözleşmeye göre memurlar 2023'te 6 aylık enflasyon oranında zam alacak.

Aralıkta aylık yüzde 3 enflasyon olması durumunda bu zammın yüzde 18'in üstünde olması bekleniyor. Dolayısıyla memurlara bu oranda zam gelecek olursa bedelli askerlik ücretinin 95 bin civarında olması bekleniyor. Ancak bu rakam ek zam gelmesi halinde değişebilir.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön