22 / 05 / 2024

Memur ve emekliler dikkat! Bu haber sizi ilgilendiriyor!

Memur ve emekliler dikkat! Bu haber sizi ilgilendiriyor!

Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla beraber emekli ve memur maaşlarına yapılacak enflasyon zam oranı da belli olmuştu.



AĞUSTOS AYI ENFLASYONU NETLEŞTİ

Temmuz ayı enflasyon oranının yüzde 2,37 olarak duyrulmasının ardından ağustos ayı enflasyon oranı da TÜİK tarafından yayınlandı.

İKİ AYLIK ORAN YÜZDE 3,86 OLDU!


İki aylık enflasyon toplamı yüzde 3,86 olarak açıklandı. Yani şimdiden SSK ve BağKur emeklilerinin maaşına ocak ayı için yüzde 3,86 oranında zam oluşmuş oldu.

2022'NİN İLK YARISINDA YÜZDE 30,5 ZAM YAPILMIŞTI!

Geçtiğimiz sene imzalanan 6. dönem toplu sözleşmesinde memur sendikaları ve hükûmet sözcüleri tarafından varılan anlaşmaya göre memur ve emekli maaşlarına 2022 yılının ilk yarısı için yüzde 5, ikinci yarısı için de yüzde 7 oranında net zam yapılacaktı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön