22 / 12 / 2024

Ev sahipleri dikkat! Bu uyarı gözünüzden kaçmamalı! İşte son ödeme tarihi…

Ev sahipleri dikkat! Bu uyarı gözünüzden kaçmamalı! İşte son ödeme tarihi…

Eviniz, arsanız, arazi veya işyeriniz varsa bu haber sizi ilgilendiriyor. Milyonlarca gayrimenkul sahibinin ödediği Emlak Vergisi’nde ikinci taksit dönemi başladı. 1 Kasım’dan itibaren başlayan ödemelerin son günü 30 Kasım.



Gayrimenkul sahibi olanların ödemesi gereken emlak vergisinde ikinci taksit ödemeleri başladı. Muafiyet şartlarını taşımayan gayrimenkul sahiplerinin Emlak Vergisini ödemesi gerekiyor. Belirtilen süre içinde ödemesini yapmayanlar gecikme durumunda vergiyi cezalı olarak ödemek zorunda kalacak. İşte emlak vergisi ödemeleri ile ilgili bilinmesi gerekenler...

EMLAK VERGİSİ NE ZAMAN ÖDENMELİ?

Gayrimenkul sahibi olanların ödemesi gereken emlak vergisinin ikinci taksitleri Kasım ayında ödeniyor. Emlak vergisi, banka hesabına havale, EFT, Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesi ve E-Devlet üzerinden ödenebiliyor.

KİMLER EMLAK VERGİSİNDEN MUAF TUTULUYOR?

Emlak vergisinden bir gayrimenkule sahip olan ancak bunun dışında başka herhangi bir geliri olmayan emekliler, dullar, şehit aileleri, yetimler, gaziler ve işsizler muaf tutulur. Öte yandan brüt 200 metrekareyi geçmeyen tek gayrimenkul ya da Hisse sahibi olanlar da vergiden muaf tutuluyor. Buna rağmen yanlışlıkla emlak vergisi ödeyenler de 5 yıla kadar geri ödeme alabiliyor.

EMLAK VERGİSİ NASIL ÖDENİR?

Emlak vergisi borç ödeme işlemleri birçok farklı şekilde yapılabilir. internet üzerinden işlem yapmak istemeyen gayrimenkul sahipleri mülkün bağlı olduğu belediyeye başvurarak ödemeyi doğrudan belediyeye yapabilir. Emlak vergisi ödemesi banka şubelerinden de gerçekleştirilebilir.

Ev sahipleri dikkat! Bu uyarı gözünüzden kaçmamalı! İşte son ödeme tarihi…

Ödeme ile ilgili olarak belediyelerden temin edilebilen beyanname doldurulur. Bunun yanında beyanname için başvurulurken tapu, nüfus cüzdanı ve eğer söz konusu bina ise kullanma izninin fotokopilerinin ibraz edilmesi gerekir. Beyanname için meskenin bulunduğu adres ile mükellefin ikamet adresi ve vergi numarası da bildirilmesi gerekenler arasında yer almaktadır.

 


Geri Dön