19 / 05 / 2024

Memur ve emeklilerin zammı belli oluyor! 33 bin lirayı aşacak

Memur ve emeklilerin zammı belli oluyor! 33 bin lirayı aşacak

20 Haziran'da açıklanan asgari ücret Temmuz ara zammına göre, net asgari ücret 11 bin 402 TL'ye çıkarıldı. Yüzde 34 oranında zam yapılan asgari ücretin ardından tüm gözler memur ve memur emeklisi zamlarına döndü. İşte emekli ve memurun alması beklenen yeni maaşları...



“SSK ve Bağ-Kur emekli zammı yüzde 30’u bulabilir”

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin memur emeklilerinden farklı olarak ilk 6 aylık enflasyon oranına göre zam alacağını hatırlatan Karakaş “İlk beş aylık enflasyon zaten 15,26. Dolayısıyla geriye sadece Haziran enflasyonu kaldı. Haziran enflasyonunun da mayıs ayındaki gibi düşük çıkacağı beklentisi var. Dolayısıyla benim tahminim enflasyon oranı, aradaki fark yüzde 16 civarında olacaktır. Refah payı artışı da olduğu zaman bu yüzde 30’u bulacaktır. Ancak bununla sınırlı kalmayacağını söyleyebiliriz. Çünkü emekliler arasında memur maaşlarına gelecek yüksek artışlar, memur emeklilerine gelecek yüksek artışlar, açlık sınırının Mayıs ayı itibariyle 10 bin 362 lira olduğunu da göz önünde aldığımız zaman, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine gelecek olan zammın benim yaptığım hesaplamaya göre en az yüzde 35 oranında olacağını söyleyebiliriz” diye konuştu.

“Emekli Aylığı 7 bin 500 liranın üzerinde olanlara 35 oranında zam verilmesi gerekli”

Emeklilere gelmesi muhtemel olan kademeli zam hakkında da konuşan Karakaş şu ifadeleri kullandı: “Bütün en alt gruptaki emeklilerin maaşı 7 bin 500 liraya yükseltilmişti. Nisan ayında bu çok yüksek bir artıştı. Bu artış özellikle kök ücreti düşük olanlar, yani maaşı 4 bin, 4 bin 500, 5 bin gibi olanlar için olumlu yansıdı. Ancak zaten maaşı 7 bin olan, 7 bin 400 olanlara yapılan zam cüzi miktarda kaldı. Yine 7 bin 500 liranın üzerinde olanlara nisan ayında zam yapılması beklentisi varken o da gerçekleşmedi. Dolayısıyla buradan hareketle 7 bin 500 liranın üzerinde aylığı olanlarının maaşının da en az yüz 35 oranında artması gerektiğini söyleyebiliriz.”


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön