29 / 04 / 2024

Memur ve emeklinin zamlı maaşı ne kadar olacak?

Memur ve emeklinin zamlı maaşı ne kadar olacak?

Milyonlarca memur ve emeklisinin merakla beklediği ocak zammıyla ilgili oranlar netleşmeye başladı. Ocak ayının gelmesi ile zamlı maaşlarına kavuşacak olan memur ve emekliler rahat bir nefes alacak.



Memur ve emeklinin merakla beklediği ocak zammıyla ilgili oran netleşiyor. Merkez Bankası 2021 enflasyon tahminini yüzde 18.4 olarak açıkladı. Tahmin gerçekleşirse eğer SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı yüzde 9,17'ye ulaşacak. Memurlar ve memur emekliler, yüzde 5'lik bir artışa ek olarak yüzde 6.17'lik bir fark alacak.

A Haber'de yer alan habere göre; milyonlarca memur ve emeklinin 2022 yılında Ocak ayı ile birlikte maaşları artacak. Bu yılın son enflasyon raporunu açıklayan Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, 2021 yılı için enflasyon tahmininin yüzde 18,4 olduğunu söyledi.

Kavcıoğlu, Enflasyonun 2021 sonunda yüzde 18,4 olacağını, 2022 sonunda yüzde 11,8'e, 2023 sonunda yüzde 7'ye düştükten sonra orta vadede yüzde 5'te sabitleneceğini tahmin ettiklerini kaydetti.

Yüzde 18.4'lük tahmin gerçekleşitiği takdirde zam oranları şu şekilde olacak:

Memur ve emeklinin zamlı maaşı ne kadar olacak?

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLERİ:

2021'in ikinci yarısında enflasyon artış oranını gösterecek. Bunun üç aylık kısmında enflasyon yüzde 4,23 oldu. 2021 enflasyonu yüzde 18,4'e çıkarsa 6 aylık TÜFE yani emeklilerin artış oranı yüzde 9,17 olacak.

Memur ve emeklinin zamlı maaşı ne kadar olacak?

MEMURLAR VE MEMUR EMEKLİLERİ:

Memur ve memur emeklilerinin Toplu sözleşme kapsamında Ocak zamları yüzde 5 olarak belirlendi.  Ayrıca 2021'in ikinci yarısında enflasyonun yüzde 3'ü aşan kısmı da alacakları farkı gösterecek. Merkez Bankası'nın enflasyon tahminine göre fark yüzde 6,17 olacak. Bu durumda artış oranı yüzde 11,17'ye ulaşacak.

Memura 2022'de yüzde 12,5 zam yapılacak!

2022 emekli ve memur zammı ne kadar olacak?

 

 

.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön