08 / 05 / 2024

Memur ve emekliye ek zammı içeren kanun Resmi Gazete'de!

Memur ve emekliye ek zammı içeren kanun Resmi Gazete'de!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapan Kanun bugünkü 31727 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.



Bu kapsamda yapılan sözleşmeler, yüklenicinin başvurusu ve idarenin onayıyla devredilebilecek. Devri gerçekleştirilen sözleşmelerde devir alacaklarda ilk ihaledeki şartlar, devir tarihi itibarıyla aranacak olup devirden kaynaklanan kısıtlama ve yaptırımlar da uygulanmayacak. Kanunla yüklenimi ortak girişim tarafından yürütülen sözleşmelerde ortaklar arasında devir ya da hisse devirlerinde ilk ihaledeki yeterlik şartı aranmayacak. Sözleşmeyi devreden yüklenicinin teminatı da iade edilebilecek. Bu kapsamda devredilecek olan sözleşmelerden herhangi bir damga vergisi de alınmayacak.

Memur ve emekliye ek zammı içeren kanun Resmi Gazete de!

Düzenleme dahilinde ek fiyat farkı verilebilecek alım türlerini, ürün ve girdileri, ek fiyat farkı verilmesi ya da sözleşmenin devri için idareye başvuru süreleriyle devir işlemlerinin tamamlanacağı süre dahil olmak üzere ek fiyat farkı hesaplamalarına ve sözleşmelerin devrine ilişkin esas ve usullerin tespitinde Cumhurbaşkanı yetkili olacak.

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Kanuna göre Kamu İhale Kanunu'ndan istisna edilen mal ve hizmet alımları ile yapım işlerinden Türk Lirası üzerinden yapılan sözleşmeler için idareler tarafından bu maddeye uygun şekilde ilgili mevzuatında düzenleme de yapılabilecek.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön