21 / 05 / 2024

Memur ve emekliye zam göründü! Oran yüzleri güldürecek

Memur ve emekliye zam göründü! Oran yüzleri güldürecek

Haziran ayı enflasyonuyla birlikte memur ve emekliye yüzde 42,35 oranında zam gelmişti. TÜİK bugün Ağustos ayı enflasyon oranını duyurdu. TÜİK'in rakamları açıklamasıyla birlikte SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Temmuz ve Ağustos aylarında oluşan 2 aylık zam farkı da belli oldu.



2 AYLIK ORAN YÜZDE 3,86 OLDU
Posta Gazetesi'nde yer alan habere göre, 2 aylık enflasyon toplamı yüzde 3,86 olarak kaydedildi. Yani şimdiden SSK ve BağKur emeklilerinin maaşına ocak ayı için yüzde 3,86 oranında zamlanacak.

2022'NİN İLK YARISINDA YÜZDE 30,5 ZAM YAPILMIŞTI
Geçtiğimiz yıl imzalanan 6. dönem toplu sözleşmesinde memur sendikaları ve hükûmet sözcüleri tarafından varılan anlaşmaya göre göre memur ve emekli maaşlarına 2022 yılının ilk yarısı için yüzde 5, ikinci yarısı için de yüzde 7 oranında net zam verilecekti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön