27 / 04 / 2024

Memur ve emeklinin zam oranı netleşiyor! İşte olası tahminler...

Memur ve emeklinin zam oranı netleşiyor! İşte olası tahminler...

Ekim ayı enflasyon oranının açıklanmasıyla beraber memur ve emeklilerin zam oranı netleşmeye başladı. Kesin zam oranı kasım ve aralık verileriyle belli olacak ama memur ve emeklinin maaş zammıyla ilgili yapılan tahminler neler? İşte detaylar...



Memur ve emeklilerin zam oranının belli olması için artık sayılı gün kaldı. TÜİK'in ekim ayı enflasyon oranını açıklamasıyla yeni yılda geçerli olacak zam oranlarıyla ilgili tahminler de yapılmaya başladı. Kesin zam oranı kasım ve aralık verileri açıklandıktan sonra belli olacak. 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre enflasyon ekim ayında yüzde 3,54 yükselirken, yıllık bazda artış yüzde 85,51'e ulaştı. Temmuz, ağustos, eylül ve ekim aylarını kapsayan dört aylık dönemde enflasyon yüzde 10,84 oldu.

Bu veriye göre memur ve memur emeklileri yüzde 7'lik toplu sözleşme zammına ilave olarak en az yüzde 3,84'lük enflasyon farkına hak kazandı. Şu an ki verilere göre; Yeni yılda memurlar yüzde 8 oranında toplu sözleşme zammı alacak. Dört aylık rakamlara göre memurun ocak ayı zammı enflasyon farkı eklenince toplam yüzde 11,84 olacak. Fakat asıl rakamlar Kasım ve Aralık aylarında açıklanacak olan enflasyon oranları sonunda netleşecek.

SSK ve Bağ-Kur emeklileri ise maaşlarına 6 ayda bir enflasyon oranında zam alıyorlar. Emekliler için dört aylık verilere göre en az yüzde 10,84'lük zam kesinleşmiş oldu. Kasım ve aralık verileriyle birlikte emeklilerin de kesin zam oranı belli olmuş olacak. Peki memur ve emeklilerin maaş zamlarıyla ilgili son tahminler neler?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön