29 / 04 / 2024

Özel sektör çalışanları merakla bekliyor! Ara zam oranı netleşiyor

Özel sektör çalışanları merakla bekliyor! Ara zam oranı netleşiyor

Asgari ücret yüzde 34'lük zamla 11 bin 402 liraya yükseltildi. En düşük memur maaşı ise 22 bin lira olarak belirlendi. Özel sektör çalışanlarına da zam detayları da belli oluyor. Uzmanlar tahminlerini açıklayarak oran tahmini yaptı. İşte tüm detaylar...



Asgari ücretli, memur, emekli zamlarının ardından gözler özel sektörde ücret zamlarına döndü. İş yerlerinde asgari ücret referans alınmakta. Asgari ücretten düşük ödeme olamayacak.

Çalışanın maaşını asgari ücretten eksik yatıran işveren hem tazminat hem de ceza verecek. Sosyal Güvenlik Kurumu önceki yıllarda olduğu gibi bordroları da yakından takip edebilecek.

Ücretin düşük gösterilerek prim kaçırılması, bir ay çalışan bir işçinin bordroda 15 gün çalışılmış gösterilmesi gibi kayıt dışı uygulamalara göz açtırmayacak. Maaşı düşük gösteren işveren hem tazminat hem de ceza ödeyecek.

Ayrıca eksik bildirdiği primleri de yatıracak. Kurum, geçen yıl yaklaşık 150 bin çalışana gönderdiği mesajlarla kazançlarında azalma olduğu uyarısında bulunmuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön