29 / 04 / 2024

Özel sektör çalışanları promosyon alabiliyor mu? Heyecanlandıran detay

Özel sektör çalışanları promosyon alabiliyor mu? Heyecanlandıran detay

Emeklilerde 10, memurlarda 41 bin 500 lirayı bulan maaş promosyonları sonrasında özel sektör çalışanları da beklenti içinde. Ancak özel kurumlarda çalışanların maaş promosyonlarına ilişkin kritik bir detay olduğu öğrenildi. İşte en yüksek promosyon veren bankalar ve kurumlar ile son dakika haberinin



Hem emekliler hem de kamu çalışanları Ağustos ve Eylül ayını promosyon heyecanıyla geçiriyor. Bankaların emekliler için verdiği promosyon tutarı 2 bin 500 TL'den 10 bin liraya kadar yükseldi. Kamu çalışanları içinse rekor ödeme 41 bin 500 TL... Emekli maaşları ile başlayan ve kamu çalışanlarının maaşlarına da sıçrayan promosyon yarışında sular durulmadı. Eylül ayında tamamlanması beklenen maaş taşıma işlemleri ilginin yoğun olması nedeniyle bu ay sonuna kadar uzatılırken yeni bir gelişme oldu.

ÖZEL SEKTÖRDE PROMOSYON BEKLENTİSİ
Emekli ve mamur kesiminde durum böyleyken özel şirket çalışanları da promosyon beklentisi içine girdi. Ancak özel sektör çalışanları için henüz yeni alınan bir karar bulunmuyor. Kamu görevlilerinin banka promosyonları 2007 yılında çıkan Başbakanlık genelgesine göre belirlenirken, özel kurumlarda böyle bir yasal düzenleme bulunmuyor. Aylıkların ödeneceği bankanın tespit edilmesi, özel şirket ve banka arasında yapılan sözleşmeyle karara bağlanırken, bu anlaşma ile çalışanlara promosyon ödenmesi şeklinde bir kural bulunmuyor. En önemli detay ise bu konudaki inisiyatifin işverende olması.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön