27 / 04 / 2024

Milyonlarca memur ve emeklinin gözü temmuz zammına çevrildi! İşte netleşmeye başlayan rakamlar...

Milyonlarca memur ve emeklinin gözü temmuz zammına çevrildi! İşte netleşmeye başlayan rakamlar...

Milyonlarca memur ve emeklinin gözü kulağı Temmuz'da yapılacak zam oranlarına çevrildi. Senenin ilk 6 ayındaki enflasyon oranı zammın belirlenmesinde etkili olacak. Hükümet zam oranlarına refah payı da ilave ederse hem SSK ve Bağ-Kur emeklisi hem memur ile memur emeklisinin zam oranı netleşecek.




Yılın ilk çeyreğinin geride kalmasıyla beraber açıklanan 3 aylık enflasyon verileri, emekli ve memur maaş zam rakamları için de belirleyici oldu. Bu yılın ocak-mart dönemini içine alan ilk 3 ayında tüketici enflasyonu, Türkiye İstatistik Kurumu'na (TÜİK) göre yüzde 12.5 oranında yükseldi. Mevzuata göre emekli maaşlarında ocak ve temmuz dönemi olmak üzere her sene iki kez, hesaplanan 6 aylık enflasyon oranı kadar artış oluyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçimden önce bir beklenti oluşması üzerine temmuz ayında asgari ücrete ara zam yapılacağını açıklamıştı Asgari ücret ile birlikte SSK ve Bağ-Kur emeklilerine de zam yapılacak. Emekli zammı da nisan, mayıs ve haziran ayı enflasyon oranı açıklaması sonrası netlik kazanacak. 2023 yılının başında her sene iki zam alan SSK, Bağ-Kur emeklileri ve memurlar için ocak zammı refah payı ile birlikte yüzde 30 oldu. Bunun yanı sıra en düşük emekli maaşı önce 5 bin 500 TL, ardından yapılan düzenleme ile 7 bin 500 TL'ye yükseltildi.

Emeklilerin bayram ikramiyesi ise geride kalan Ramazan Bayramı döneminde 2 bin TL olarak ödendi.


Geri Dön