17 / 05 / 2024

Memur ve emekliyi bekleyen sürpriz! Zam için yeni oran verildi

Memur ve emekliyi bekleyen sürpriz! Zam için yeni oran verildi

Memur ve emekli maaşlarına zam ile ilgili son dakika gelişmesi. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada zam için çarşamba gününün altını çizdi. Öte yandan zam ile ilgili yeni oran verildi.



EMEKLİ VE MEMUR ZAMMI İÇİN TORBA YASA DEVREYE GİRECEK
Milyonlarca emekli ve memurun beklediği Temmuz ayı geldi. Bu ayın 5'inde açıklanacak olan enflasyon rakamlarının ardından Meclis'e gelecek bir torba yasa ile birlikte hem taban maaşlar hem de refah payı oranı yasalaşarak uygulanacak.

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI 22 BİN LİRA OLACAK
Yasada 'En düşük memur maaşı 22 bin lira olmuştur" şeklinde bir düzenleme yer alacak. Ancak nasıl uygulanacağı ise yönetmelikle belirlenecek.

Memur ve emekli maaşı zammı için geri sayım başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, "5 Temmuz'da 6 aylık enflasyon oranlarının belli olmasıyla, memur ve emeklilerimize verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz." dedi. Peki kulislerde konuşulan son bilgiler ne? Gazeteciler son bilgileri CNN TÜRK'te aktardı.

Milliyet Gazetesi yazarı Zafer Şahin, "Çarşamba günü 5 Temmuz 6 aylık enflasyon belli olacak. Asgari ücrette ara zam biliyorsunuz yüzde 34 civarında oldu. Çalışanlar da asgari ücret kadar yapılan zammı beklerler. Biliyorsunuz en düşük memur maaşı 22 bin liraya getirilecek. Memur, işçi, bağkur emeklilerine zammın yüzde 30 seviyesinin altında olmayacağını düşünüyorum. " dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön