10 / 05 / 2024

Memurlara dev müjde! En düşük maaş 5 bin lira olacak!

Memurlara dev müjde! En düşük maaş 5 bin lira olacak!

Milyonlarca memur yeni yılda ne kadar maaş alacağını merak ediyor. Asgari ücrete yüzde 50.5 oranında zam yapılması ile birlikte memurların gözü yeni maaşlarda. Aralık ayı enflasyon oranlarının belli olması ile birlikte zamlı maaşlar belli olacak.



2022 Asgari ücrete yüzde 50.5 oranında zam yapıldıktan sonra gözler memur ve emekli maaşlarına çevrilmişti. 3 Ocak tarihinde enflasyon verilerinin belli olması ile birlikte memurlar zamlı maaşlarını öğrenecek. Ayrıca ek zam, ikramiye ve aile yardımıyla maaşlarda artış yaşanması bekleniyor. Tahminlere göre aile yardımı dışında en az memur maaşının 5 bin lirayı geçmesi bekleniyor.

Devlet memurları, sözleşmeliler, geçici personel ve memur emeklileri zamlı maaşlarını ve enflasyon farkını 15 Ocak'ta alacak. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, asgari ücrette yüzde 50.5'lik zammın yapıldığını hatırlatarak "Kamu görevlileriyle çok güzel bir anlaşma yapılmış sıra emeklilerde. Onların da hakkını vermek lazım, Hazine, sabit gelirliler konusunda sıkıntı çıkarmayacak" dedi.

Memurlara dev müjde! En düşük maaş 5 bin lira olacak!

Sabah Gazetesi'nden Hazal Ateş'in haberine göre, Pazartesi günü açıklanacak olan enflasyon oranı memur ve emekli maaşlarındaki artışta belirleyici olacak. Bu yılın ikinci yarısında gerçekleşen enflasyon, SSSK ve Bağ-Kur emeklilerinin artış oranı olacak. Yine bu 6 aylık enflasyonun yüzde 3'ü aşan kısmı memur ve emekliler arasındaki enflasyon farkını ortaya koyacaktır.

Memurlara yapılacak ek zam görüşmeleri de bu oran netleştikten sonra gerçekleştirilecek. Bu oranın enflasyon farkıyla beraber yüzde 15.7 civarında olması bekleniyor. Hazine ve Maliye Bakanı Nebati önceki akşam A Haber'de emekli ve memurun dört gözle beklediği zamma ilişkin önemli bir açıklamar yaptı. Bakan Nebati, "Asgari ücrete yüzde 50 zam yapmışsınız, kamu görevlileriyle çok güzel bir anlaşma yapılmış. Şimdi sıra emeklilerde. Onların da hakkını vermek lazım. Zam oranında sayın Cumhurbaşkanı gerekeni açıklar. Hazine, sabit gelirliler konusunda sıkıntı çıkarmayacak. Yapılacak düzenleme, bütçede disiplinsizliğe yol açmayacak. Ona göre hesap kitap yapılacak. Maliye politikalarında ve bütçede asla disiplinsizliğe yol açmayacağız. Gelirlerimiz artarken bunu bir yerlerde istifliyim anlayışına sahip değiliz" diye konuştu.

Memurlara dev müjde! En düşük maaş 5 bin lira olacak!

 

5 BİN LİRAYI GEÇMESİ BEKLENİYOR

Toplu sözleşme gereği memur ve memur emeklilerinin ocak maaş aylığına yüzde 5 oranında zam yapılacak.  Önümüzdeki yılın ilk yarısında 400 lira, ikinci yarısında 428 lira olacak ve ek bir artış yapılacak. Memur-Sen Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yalçın, ek zammın 15 Ocak tarihine ulaşacağını söyledi. TÜİK tarafından açıklanan enflasyon verileri, yeni yılda memur ve memur emeklilerinin enflasyon farkıyla birlikte yüzde 16-17 civarında zam alacağına işaret ediyor.

Memurlara dev müjde! En düşük maaş 5 bin lira olacak!

YÜZDE 15 CİVARINDA OLMASI BEKLENİYOR

SSK, Bağ-Kur emeklilerinin aylık enflasyon zam oranın yüzde 15 civarında olacağı tahmin ediliyor. Bu artışa ek olarak iyileştirme yapmak için çalışmalar devam ediyor.

Bakan Nebati açıkladı! Memur ve emekliler için güzel haber geldi!

Memur ve emekli maaşları için flaş açıklama! 2022 zam oranları netleşiyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön