20 / 07 / 2024

Memurlardan yeni maaş talebi 25 bin 860 TL!

Memurlardan yeni maaş talebi 25 bin 860 TL!

TÜİK haziran ayı enflasyonunu açıklamasının ardından memurlardan yeni maaş talebi geldi. Bu kapsamda memurlar en düşük memur maaşının 25 bin 860 TL'ye yükseltilmesini bekliyor.




 

KANUN TEKLİFİ;
KAMU GÖREVLİLERİNİN MEMNUNİYETİNİ ARTIRMALI,
EKONOMİLERİNİ İYİLEŞTİRMELİ

TÜİK tarafından Haziran ayı enflasyonu %3,92 olarak açıklandı. 6 Aylık enflasyon %19,77 ve enflasyon farkı ise %10,90 olarak gerçekleşti.

Enflasyon farkının da netleşmesiyle birlikte,…

— Ali YALÇIN (@_aliyalcin_) July 5, 2023

 

Yalçın, en düşük maaşın 22 bin TL'ye yükseltecek düzenlemeye ek olarak yüzde 17,55'lik artış talebinde bulundu. "Adil, doğru ve hakkaniyetli olan hayata geçmiş olacaktır." diyen Yalçın, aksi takdirde kayıpların telafi edilmeyeceğini kaydetti.

Posta Gazetesi'nde yer alan detaylara göre, Seyyanen zamla ilgili değerlendirme gerçekleştiren Yalçın "Bir diğer önemli husus, yapılacak artışın yüzdelik ve seyyanen olarak gerçekleştirilmesi noktasında hassas davranılması konusudur" dedi.

Memurlardan yeni maaş talebi 25 bin 860 TL!

"Yüzdelik artışı gerektiğinden fazla kısıtlı, seyyanen artışı çok yüksek tutacak düzenlemenin; kamu görevlileri arasında maaş skalasını, hiyerarşiyi ve kademeyi bozacağı bilinmelidir" diye ifade eden Yalçın şöyle devam etti: "Katsayılarda yapılacak düşük oranlı artış, diğer ödemeleri olumsuz etkileyecek, toplam gelirde negatif sonuç doğuracak, maaş/ücretlere oransal yansımayı azaltırken sorunları büyütecektir."

Öte yandan AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, memur zammının bulunduğu kanun teklifine ilişkin açıklamalarda bulundu. Memurlar yüzde 17,55'lik zamma ek olarak seyyanen 8 bin 77 Türk Lirası zam alacak. Böylece en düşük memur maaşı 22 bin 17 Türk Lirası'na çıkarılacak.

Memurlardan yeni maaş talebi 25 bin 860 TL!

NTV'de yer alan detaylara göre, Güler, uzun zamandır yapılan çalışmaya son şeklini verdiklerini kaydederek teklifi başkanlığa sunduklarını ve 17 maddeden oluştuğunu belirtti.

Güler, "Teklifle tüm memurların ücretlerinde sözleşme zammı, enflasyon farkına ek olarak seyyanen 8 bin 77 TL'lik artış öngörüyoruz. En düşük memur maaşı temmuzda 22 bin 17 TL'ye çıkacak. Artış oranı yüzde 86'yı buluyor. Ortalama memur maaşı 25 bin 15'ye çıkacak. Temmuz artış oranı yüzde 74'e karşılık geliyor." diye ifade etti.

Ekonomist Remzi Özdemir dolarla ilgili öyle bir açıklama yaptı ki... Cumhuriyet tarihinin en ağır dönemi yaşanacak!

Bekçi maaşına zam geldi mi? 2023 en düşük bekçi maaşları ne kadar?

Deprem konutları için günlük 1500 lira yevmiye ile usta aranıyor!


Geri Dön