06 / 05 / 2024

Menderes'teki çadır alanına dökülen çöpler tepki çekti!

Menderes'teki çadır alanına dökülen çöpler tepki çekti!

Menderes Dereköy Pinertepe Mevkii’ndeki çadır alanı. Alanda birden fazla “Menderes 1 No’lu Çadır Alanı” tabelası dikili. Üstelik Tahtalı Barajı Koruma Havzası’nın tam ortası. Ancak afet sonrası çadır alanı değil, adeta çöplük...




Menderes Dereköy Pinertepe Mevkii’ndeki çadır alanı. Alanda birden fazla “Menderes 1 No’lu Çadır Alanı” tabelası dikili. Üstelik Tahtalı Barajı Koruma Havzası’nın tam ortası. Ancak afet sonrası çadır alanı değil, adeta çöplük. Ne ararsanız var. Sıskalıktan kemikleri çıkmış köpekler, koku, sanayi, döküm atıkları, tıbbi atıklar, molozlar, hatta buzdolabı ve otomobil kasası bile... Üstelik eksilmiyor, aksine hergün yenileri ekleniyor. İşler o derece kontrolden çıkmış ki molozlar yüzünden alanın kenarındaki çukurlar dolmuş, İZSU’ya ait bir pompa çöplerin arasında kaybolmuş gitmiş.


Afet sonrası toplanma alanları ve çadır alanları son olarak geçen ay Bozcaada’da meydana gelen depremin ardından gündeme geldi.  İzmir  Valiliği daha önce belirlenen yerlerle ilgili olarak yenileme çalışmaları yapıldığını ve 13 metropol ilçede 216 toplanma yeri, 38 çadır alanı bulunduğunu açıkladı. Afet Yönetmeliği’ne göre deprem sonrası barınma ihtiyacını kanrşılamak için ayrılan çadırkent alanlarının bakımı, korunması ve temizliğinin bulunduğu ilçenin belediyesi tarafından yapılması gerekiyor. Alanın kendi dönemlerinden önce bu hale getirildiğini söyleyen Belediye Başkanı Bülent Soylu ise “Bizim dönemimizden önce kimsenin ses çıkarmaması, önlem almaması sonucu durum bu hale gelmiş. Göreve geldiğimizde yaptığımız ilk işlerden birisi de gelişigüzel moloz dökümünün önünü kesmek oldu. Her önüne gelen istediği yere moloz dökümü yapıyordu. Biz bunun önünü kesecek önlemlerimizi aldık ve uyguluyoruz. O alanla ilgili de çalışmaları yapacağız. Gerekli olan düzenleme yapılarak eski görünümüne kavuşacak” dedi.



Yenigün




Geri Dön