18 / 05 / 2024

Merakla bekleniyordu! SGK'dan emeklilere 4 bin 500 TL ödeme!

Merakla bekleniyordu! SGK'dan emeklilere 4 bin 500 TL ödeme!

Emekliler tarafından büyük bir umutla beklenen üç maaş faizsiz nakit desteği 2021 yılında pandemiden dolayı tekrar gündeme geldi. Emekliler hükümetten, daha önce gündeme gelen faizsiz üç maaş avans ödemelerinin yapılmasını talep etti...



Emekliler, emekli maaşının bağlanmasını bekleyenlere sunulan avans ihtimalinin kendileri için de hayata geçirilmesini istiyor. Emekliler Derneği tarafından gündeme getirilen talebin kabul edilmesi halinde emekliler almış oldukları maaş tutarı üzerinden üç maaş faizsiz avans çekecekler. En düşük emekli maaşı 2021 yılında 1.500 TL olarak ödeniyor. Bu talebin gerçeklemesi durumunda düşük emekli maaşı alan kişiler dahil 4 bin 500 TL faizsiz nakit para desteğinden yararlanabilecekler.

Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre; nakit gereksinimi olan emekliler emekli ücretini çekmiş oldukları bankalar üzerinden üç ücret faizsiz nakit avans kullanacak. Kullanan bu sayı emekli ücretinden emeklinin seçimine göre faizsiz olarak 12 ay, 24 ay ya da 36 ay vadeli olarak taksitle geri ödeyecek.

Merakla bekleniyordu! SGK dan emeklilere 4 bin 500 TL ödeme!

EMEKLİYE 3 MAAŞ AVANS

Emekli aylığının bağlanmasını bekleyenlere üç asgari ücret tutarında avans verilirken, emekliler de üç maaş faizsiz nakit desteği sağlanmasını talep ediyor. Eğer talepler hayata geçerse, emekliler SGK'ya yazılı başvurarak avans talep edebilecek. Emeklilere en düşük ödemenin bin 500 lira olduğu dikkate alındığında, maaşa göre en az 4 bin 500 lira avans çekilebilecek. Bu para daha sonra emeklinin maaşından 12, 24 ya da 36 taksitle kesilecek. Örneğin; 4 bin 500 liralık avans için emeklinin yapacağı geri ödeme aylık 125 lira olacak.

Merakla bekleniyordu! SGK dan emeklilere 4 bin 500 TL ödeme!

36 AY TAKSİT

Emekli aylığının bağlanmasını bekleyenlere üç asgari ücret tutarında avans verilirken, emekliler de üç maaş faizsiz nakit desteği sağlanmasını talep ediyor. Eğer talepler hayata geçerse, emekliler SGK'ya yazılı başvurarak avans talep edebilecek. Emeklilere en düşük ödemenin bin 500 lira olduğu dikkate alındığında, maaşa göre en az 4 bin 500 lira avans çekilebilecek.

Emekliler Derneği tarafından gündeme getirilen talebin kabul edilmesi halinde emekliler almış oldukları maaş tutarı üzerinden üç maaş faizsiz avans çekecekler. En düşük emekli maaşı 2021 yılında 1.500 TL olarak ödendiği için verilen sözün tutulması durumunda düşük emekli maaşı alan kişiler dahi 4 bin 500 TL faizsiz nakit para desteğinden yararlanabilecekler.

Emekliler ayrıca Ramazan ve Kurban bayramlarında da 1000'er liralık ikramiyelerini hesaplarında gördüler. Memur emeklileri için ise hem ocak hem de temmuz aylarında enflasyon farkı oluştu ve zamlarına eklendi.

Merakla bekleniyordu! SGK dan emeklilere 4 bin 500 TL ödeme!

EMEKLİ OLAMAYANA TOPLU ÖDEME

Bu kişiler, birikmiş primlerini toptan geri alabiliyor. Yasa, SSK ve Bağ-Kur'lular için toplu para alabilmenin şartlarını şöyle sıralıyor:

● Sigortalı olarak çalışmıyor ya da kendi işini yürütüyor olmamak.

● Emeklilik için gerekli olan üç şarttan yıl ve yaşı tamamlamış olmak.

Merakla bekleniyordu! SGK dan emeklilere 4 bin 500 TL ödeme!

MİRASÇI DA İSTEYEBİLİYOR

Toplu para talebi vefat eden kişilerin kanuni mirasçıları tarafından da yapılabiliyor. Burada da ölüm aylığı bağlanmaması esas alınıyor. Parayı talep etmek için Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) dilekçe ile başvurmak gerekiyor.

NELER ÖDENİYOR?

Toplu prim geri ödemeleri yatırılan paranın her yıl katsayısının güncellenmesiyle belirleniyor. SSK'lılar (4A) için 2008'den önce kendi adına ödenen hem işçi hem de işveren primi, 2008'den sonra ise sadece işçi primleri geri ödeniyor. Bağ-Kur'lular (4B) için tarih ayrımı yapmadan ödedikleri tüm primler geri veriliyor. Bu primler sadece malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları için olanlardan oluşuyor. Sağlık için ödenen primler ve borçlanmalar verilmiyor.

Emekli ikramiye şartları belli oldu! Bu yıl çift ikramiye ödenecek!

Emekliye müjde! Emekli ikramiyeleri artacak mı?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön