30 / 04 / 2024

Emekliye müjde! Emekli ikramiyeleri artacak mı?

Emekliye müjde! Emekli ikramiyeleri artacak mı?

Ocak 2021 yılı itibariyle zamlı maaşlarını alan emeklilerden yeni bir talep var. Türkiye'deki milyonlarca emekli bu yıl da 2 kez 1.000'er lira bayram ikramiyesi alacak fakat emekliler bu tutarda artış bekliyor. Bunun için 2 formül var. Bu formüller gerçekleşirse ikramiye artacak...



Türkiye'deki milyonlarca emekli bu yıl da 2 kez 1.000'er lira bayram ikramiyesi alacak. Emekliler, bu tutarda artış bekliyor.

Ramazan ve Kurban bayramları öncesinde 1.000'er lira ikramiye alan emekliler, 3 yılda toplam 6 bin lirayı cebine koydu. Emekliler, bu yıl ise yeni tutar bekliyor. İkramiye artışının bir kurala bağlanmasını isteyen emekliler, 2 formül öneriyor.

 Emekliye müjde! Emekli ikramiyeleri artacak mı?

NASIL DEĞİŞECEK?

FORMÜL 1: Eğer enflasyona endekslenirse; emeklilerin, dul ve yetim aylığı alanların bayram ikramiyelerine her yıl bir önceki yıl gerçekleşen enflasyon oranında zam yapılabilecek.

A Haber'de yer alan habere göre; 2020 yılı enflasyonu yüzde 14.60 olarak gerçekleşti. Buna göre bin liralık ikramiye bin 146 liraya yükselecek. Emeklilerin eline bu yıl 2 bin lira yerine 2 bin 292 lira geçecek.

FORMÜL 2: Pek çok vergi ve harç her yıl yeniden değerleme oranında artırılıyor. Bu yıl artış yüzde 9.11 oldu. Eğer ikramiye artışı da yeniden değerleme oranına endekslenirse, emeklilerin eline bin lira yerine bin 91 lira geçecek. Emeklilerin bu yıl kazancı 2 bin liradan 2 bin 182 liraya yükselecek.

İkramiye artışından sadece emekliler değil, kapsamdaki dul ve emekliler de yararlanacak.

.Emekliye en az asgari ücret!

Emekli ikramiyesinde ay ve günlerin de hesaplanması talebi yargıya taşınıyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön