29 / 04 / 2024

2024 emekli ikramiyeleri için geri sayım başladı! İkramiyeler hesaplara bayramdan önce yatırılacak mı? 

2024 emekli ikramiyeleri için geri sayım başladı! İkramiyeler hesaplara bayramdan önce yatırılacak mı? 

2024 emekli ikramiyeleri için geri sayım başlamışken pek çok kişi de ikramiyelerin hesaplara ne zaman yatırılacağını merak ediyor? Peki ikramiyeler hesaplara hangi tarihte yatırılacak? 



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın milyonlarca kişinin merakla beklediği emekli bayram ikramiyesinin 3 bin Türk Lirası şeklinde ödeneceğini açıklaması emekli vatandaşların da yüzünü güldürmüştü. Milyonların dört gözle beklediği bayram ikramiyesinin 3 bin Türk Lirası'na çıkartılmasını öngören madde Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi. Peki, emekli bayram ikramiyeleri hesaplara ne zaman yatacak? Ramazan Bayramı emekli ikramiyeleri hesaplara bayramdan önce yatar mı?

Emekli vatandaşların merakla beklediği emekli bayram ikramiyesine zam yapılmasına yönelik düzenleme Meclis'te kabul edildi. Söz konusu bu gelişmelerden sonra da milyonlarca vatandaş emekli ikramiyesi ödeme tarihleri ile ilgili araştırmalar yapıyor. Senede maaşlarına ek olarak 2 defa ikramiye alan emekliler yapılan açıklamaları da yakından takip ediyor.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR OLDU?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan emekli vatandaşların merakla beklediği zamlı rakamı geçtiğimiz günlerde açıklamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilerin bayram ikramiyesinin 3 bin Türk Lirası olacağını duyurmuştu.

2024 emekli ikramiyeleri için geri sayım başladı! İkramiyeler hesaplara bayramdan önce yatırılacak mı? 

BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATIRILACAK? 

Bayram ikramiyeleri için geri sayım başlamışken, bu sene Ramazan Bayramı 10-11-12 Nisan 2024 tarihleri tarihlerinde olduğu için 9 Nisan 2024 tarihinden önce ilk bayram ikramiyeleri hesaplara yatırılacak.

Kurban Bayramı'nın arefesi de 15 Haziran 2024 tarihi oluyor. 16-17-18-19 Haziran 2024 tarihleri de Kurban Bayramı olarak ülkemizde kutlanacak. Böylelikle de Kurban Bayramı ikramiyesinin de 15 Haziran 2024 tarihinden önce hesaplara yatırılması bekleniyor. 

EYT'LİLER ZAMLI EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİNDEN FAYDALANACAK MI?

EYT'den emekli olan, eski emekli veya ikramiye ödemesi öncesinde emeklilik için dilekçesini veren emekliler de ikramiyeden yararlanacak.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre maaşlarını tam olarak hak eden tüm emekliler 3 bin Türk Lirası olarak emekli ikramiyesini alacak. Bunun dışında dul ve yetimlere ise hak ediş oranları kadar da emekli ikramiyesi ödenecek.


DUL VE YETİMLERE NE KADAR BAYRAM İKRAMIYESİ VERİLECEK?

Aktarılan detaylara göre emekli maaşının yüzde 75'lik kısmını hak eden dul ve yetimlere 2 bin 250 Türk Lirası, yüzde 50'lik kısmını hak edenlere 1.500 Türk Lirası, yüzde 25'ini hak edenlere de 750 Türk Lirası ödeme yapılacak.

 

TOKİ'den hiç evi olmayana Nisan 2024 müjdesi! 3 yeni kampanya daha geliyor!

Mehmet Şimşek'ten ev sahibi olmak isteyenlere müjde!

Kirada yüzde 25 sınırı kaldırılmalı mı?


Geri Dön