09 / 05 / 2024

Merkez Bankası açıkladı 135 milyar dolara dayandı

Merkez Bankası açıkladı 135 milyar dolara dayandı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın açıkladığı son verilere göre kısa vadeli dış borç stoku geçen yıla göre yüzde 10 yükselerek 134 milyar doları aştı. Bankalar dışında diğer sektörlerin kısa vadeli dış borç stoku ise 49,5 milyar dolar oldu.



Bankalar hariç yurt dışı yerleşiklerin döviz tevdiat hesabı yüzde 6,9 artarak 16,4 milyar dolar, yurt dışı yerleşik bankaların mevduatı ise yüzde 13,2 artarak toplamda 17,7 milyar dolar düzeyinde hesaplandı. Aynı dönemde, yurt dışı yerleşiklerin Türk Lirası cinsinden mevduatları yüzde 11,5 artışla 10,5 milyar dolar olarak kaydedildi.
Diğer sektörler altında yer alan ithalat borçları ise 2021 yılsonuna göre yüzde 14,6 artarak toplamda 44,5 milyar dolara yükseldi.

Öte yandan Hazine ve Maliye Bakanlığı, 2022 yılı ilk çeyrek sonu bazı borç stoku verileri ve gayrı safi yurtiçi hasılaya oranlarını açıkladı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön