08 / 05 / 2024

Merkez Bankası açıkladı 135 milyar dolara dayandı

Merkez Bankası açıkladı 135 milyar dolara dayandı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın açıkladığı son verilere göre kısa vadeli dış borç stoku geçen yıla göre yüzde 10 yükselerek 134 milyar doları aştı. Bankalar dışında diğer sektörlerin kısa vadeli dış borç stoku ise 49,5 milyar dolar oldu.



Buna göre, Türkiye brüt dış borç stoku ilk çeyrek sonundan başlayarak 451,2 milyar dolar; stokun milli gelire oranı ise yüzde 56.8 oldu.

Türkiye net dış borç stoku birinci çeyrekten başlayarak 231.4 milyar dolar; stokun milli gelire oranı da yüzde 29.1 oldu.

Türkiye kamu net borç stoku birinci çeyrek itibarıyla toplamda 1.84 trilyon Türk Lirası; stokun milli gelire oranı ise yüzde 22.2 oldu.

Türkiye Avrupa Birliği tanımlı genel yönetim borç stoku ise birinci çeyrek itibarıyla 3.54 trilyon TL; stokun milli gelire oranı yüzde 42.6 olarak gerçekleşti. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön