05 / 05 / 2024

Merkez Bankası bankalara savaş mı ilan etti? Bankacılıkta kriz riski var mı?

Merkez Bankası bankalara savaş mı ilan etti? Bankacılıkta kriz riski var mı?

Ekonomi Gazetecisi Erdal Sağlam hazırladığı video yayında gündemi ve finans piyasalarını değerlendirerek, bankaların Bakan Nureddin Nebati ile görüşerek "sistemik risk" uyarısında bulunduklarını söyledi.



Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun "20 yıl vadeli tahvil çıkarılması ve bankaların bunları alması" yönündeki çıkışının bankacılık sektörünü krize sokacak bir adım olacağının belirtildiğini ifade eden Erdal Sağlam, MB başkanının bankalarla çatışma halinde bir görüntü sergilediğini, bu çıkışın "savaş ilanı" anlamına geldiğini söyledi.  Bankacıların sistemik risk uyarısında bulunduğunu ve bunun en önemli sebeplerinin faiz ve kur riski olduğunu söylediklerini aktaran Sağlam, bankacıların Bakan Nebati ile bu konuda görüştüklerini belirtti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön