15 / 05 / 2024

Merkez Bankası duyurdu! Risk primi, seçim sonrası 10 ayın zirvesine yükseldi!

Merkez Bankası duyurdu! Risk primi, seçim sonrası 10 ayın zirvesine yükseldi!

Seçim öncesi son 6 aydır ilk kez 500 puanın altına kadar düşen Türkiye'nin risk primi, neredeyse son 10 ayın en yüksek zirvesine yükseldi.



RİSK PRİMİ 10 AYIN ZİRVESİNDE!

28 Mayıs tarihinde Cumhurbaşkanı seçimi için ikinci tur oylamaya gidecek olan Türkiye'nin risk primi,  10 ayın en yüksek seviyesine yükseldi. Türkiye'nin ABD doları cinsinden tahvilinin getirisi, aynı vadedeki ABD Hazine kağıdı getirisinin 661 puan üzerine ulaştı.

Merkez Bankası duyurdu! Risk primi, seçim sonrası 10 ayın zirvesine yükseldi!

SEÇİM SONRASINDA 6 AYIN ZİRVESİNDE!

Geçtiğimiz hafta seçimden önce Cuma günü risk primi 456 baz puan seviyesindeydi. 

CDS, geçen hafta itibarıyla son 6 aydır ilk kez 500 puanın altına gerilemişti. fakat cumhurbaşkanlığı seçimleri ikinci tura kalırken Türkiye’nin 5 yıllık kredi risk primi seçimin ertesi günü hızla yükseldi ve son 6 ayın zirvesine geldi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön