29 / 04 / 2024

Merkez Bankası duyurdu! Risk primi, seçim sonrası 10 ayın zirvesine yükseldi!

Merkez Bankası duyurdu! Risk primi, seçim sonrası 10 ayın zirvesine yükseldi!

Seçim öncesi son 6 aydır ilk kez 500 puanın altına kadar düşen Türkiye'nin risk primi, neredeyse son 10 ayın en yüksek zirvesine yükseldi.



Merkez Bankası tarafından yapılan açıklmaya göre aynı hafta DİBS (Kesin Alım) satımları 31,3 milyon dolar oldu. Yurt dışında yerleşiklerin DİBS (Teminat) satımları 4,5 milyon dolar olurken, DİBS (Ters Repo) ve DİBS (Ödünç) işlemi gerçekleşmedi. Şirket borçlanma senetleri alımları ise 1,1 milyon dolar oldu.

Yurt dışında yerleşik kişiler piyasa fiyatı ve kur hareketlerinden arındırılmış verilerle birlikte 12 Mayıs haftasında 135,1 milyon dolar hisse satışı yapıldı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön