28 / 04 / 2024

Merkez Bankası faiz kararı öncesi borsa satışta! İşte 21 Haziran BIST 100 endeksi kapanış değeri!  

Merkez Bankası faiz kararı öncesi borsa satışta! İşte 21 Haziran BIST 100 endeksi kapanış değeri!  

Borsa İstanbul, yarınki Merkez Bankası PPK toplantısı öncesi gelen satışlarla günü ekside kapadı. Endesk yüzde 1,23 oranında değer kaybederek 5 bin 186 puana kadar geriledi.



Borsa İstanbul BIST 100 endeksi, Merkez Bankası’nın yarınki faiz toplantısı öncesi satış ağırlıklı bir seyir izledi. Endeks, günü yüzde 1,23 oranında kayıpla 5 bin 186 puandan kapattı. Borsada toplam işlem hacmi de 57,3 milyar lira olarak gerçekleşti.

Merkez Bankası faiz kararı öncesi borsa satışta! İşte 21 Haziran BIST 100 endeksi kapanış değeri!  

Borsa İstanbul BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 64,78 puan gerileme kaydetti. Borsada bugün en çok kazandıran hisseler turizm endeksi olurken, ticaret sektör endeksi ise en çok kaybettiren hisseler oldu. Bankacılık endeksi yüzde 0,21 oranında değer kaybederken, holding endeksi yüzde 1,56 oranında gerileme kaydetti. Turizm sektör endeksi ise yüzde 1,36’lık primle günün en çok kazandıran hisseleri oldu. Ticaret sektör endeksindeki kayıp ise yüzde 3,18’i buldu.

Piyasa çevreleri, Borsa İstanbul BIST 100 endeksinde, teknik açıdan 5 bin 150 seviyesinin destek konumunda olduğunu belirtirken, 5 bin 300 ve 5 bin 400 puanın ise direnç konumunda olduğunu belirtiyor.

Uzmanlar, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın açıklamalarına işaret ederek bu açıklamaların ardından küresel piyasalarda negatif bir seyir izlendiğini dile getirdi. Enflasyonu yüzde 2 hedefine indirme sürecinde katedilmesi gereken uzun bir yol olduğunu ifade eden Powell, faiz oranlarının yıl sonuna kadar biraz daha yükseltilmesinin uygun olacağının düşünüldüğünü savunmuştu. Bu açıklamaların ardından para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed'in, gelecek ay politika faizini yüzde 77 olasılıkla 25 baz puan artıracağı tahmin ediliyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön