02 / 05 / 2024

Merkez Bankası faiz kararını ne zaman açıklayacak? Milyonların göze bu haberde!

Merkez Bankası faiz kararını ne zaman açıklayacak? Milyonların göze bu haberde!

2023 Mart dönemine ilişkin Merkez Bankası faiz karının açıklanması bekleniyor. Her ay açıklanan faiz kararları milyonlar tarafından merakla beklenirken mart ayı için yapılacak açıklama için de geri sayım başladı.



Mart ayına girilmesi ile birlikte Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanacak faiz oranı merakla beklenmeye başlandı. Merkez Bankası tarafından açıklanacak olan faiz kararının hangi tarihte açıklanacağına ilişkin sorgulamalar ise hız kazanmaya başladı.

 Merkez Bankası faiz kararını ne zaman açıklayacak? Milyonların göze bu haberde!

Merkez Bankası mart ayı Para Politikası Kurulu toplantısında deprem felaketinin ekonomiye olan etkilerini sınırlamak amacıyla faiz kararı indirimi yönünde bir açıklama yapması uzmanlar tarafından bekleniyor. Analistlerin yaptığı bu açıklamaya göre açıklanacak faiz oranında indirim kararının gündeme gelmesi bekleniyor. Bu doğrultuda, Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantısının mart ayı takvimi belli oldu.

İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön