29 / 04 / 2024

Merkez Bankası faiz kararını ne zaman açıklayacak?

Merkez Bankası faiz kararını ne zaman açıklayacak?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararını ne zaman açıklayacağı vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Piyasalarda döviz yatırımı olan vatandaşların nefeslerini tutarak beklediği faiz kararı ne zaman açıklanacak?



Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı toplantı tarihi, para piyasalarını yakından takip eden yatırımcılar tarafından merak ediliyor. Vatandaşların beklediği kritik toplantının tarihi belli oldu. Peki, Merkez Bankası faiz kararını ne zaman açıklayacak?

MERKEZ BANKASI’NIN FAİZ KARARI NE ZAMAN?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) kasım ayı faiz kararı için toplantı tarihi belli oldu.

Alınan bilgilere göre; Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı toplantısı 24 Kasım'da gerçekleşecek. Toplantıda alınan kararın da aynı gün içerisinde saat 14.00'te açıklanması bekleniyor.

MERKEZ BANKASI EKİM AYI FAİZ KARARI NE OLMUŞTU?

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizini 1,5 puan indirerek yüzde 10,5'e düşürmüştü. Merkez Bankası böylece ağustos, eylül ve ekim toplantılarında üst üste toplam 3,5 puan indirime gitmiş oldu.

MERKEZ BANKASI, YIL SONU ENFLASYON TAHMİNİNİ GÜNCELLEDİ

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, yılın son enflasyon raporunu da açıkladı.

Rapora göre, Merkez Bankası yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 65,2'ye yükseltti. Daha önceki raporda tahmin yüzde 60,4 düzeyindeydi.

FED FAİZLERİ 75 BAZ PUAN ARTIRMIŞTI

ABD Merkez Bankası Fed’in faizleri 75 baz puan artırmasının ardından gözler şimdi de Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın kararında.

 


Geri Dön