Ekonomi

Merkez Bankası koridorları bu dedikodu ile çalkalanıyor! Dolarla ilgili korkunç senaryo

Merkez Bankası'nın dolar rezervleri hakkında ürküten bir iddia ortaya atıldı. Fed Finansal İstikrar Bölümü Ekonomisti Levent Altınoğlu, Merkez Bankası'nın TL'yi desteklemek için bankalardan yüklü miktarda döviz aldığını ve bu dövizleri ödemesi için yatırım gerektiğini belirtti. Henüz iddia aşamasında olan olaya göre Merkez Bankası TL'yi desteklemek adına çok sayıda doları piyasaya sürdü

Merkez Bankası hakkında ortaya atılan bir iddia, duyanları bir ürküttü. Henüz iddia aşamasında olan olaya göre Merkez Bankası TL'yi desteklemek adına çok sayıda doları piyasaya sürdü. Fakat bunların yetersiz kalmasıyla birlikte bankalardan borç alındı.

TL'Yİ DESTEKLEMEK ZORLAŞTI

Fed Finansal İstikrar Bölümü Ekonomisti Levent Altınoğlu'na göre yüksek enflasyon ortamında faiz artırımına gitmeden TL’yi desteklemek zorlaştı çünkü Merkez Bankası kura müdahale etmek için döviz rezervlerini büyük ölçüde sattı.

ÖDÜNÇ DÖVİZLERLE İLGİLİ SORUN MASADA

Son yıllarda rezervleri artırmak için Merkez Bankası bankalardan döviz ödünç aldı. Dış yatırım ve ihracatla ülkeye giren döviz miktarı yetersiz kalırsa, Merkez Bankası o zaman ödünç alınan dövizleri ödemekte zorlanır. 

Dolar 15 lirayı geçti! Son dakika dolar kuru...

Dul, yetim, emekli, memur maaşları yeniden hesaplanıyor! Tarih netleşti, zam bekleniyor!

PTT'den koşulsuz 33 bin TL'lik destek! Başvuran her gence veriliyor!