26 / 05 / 2024

Merkez Bankası piyasa tahminlerine göre dolar 1 yıl sonra 24,61 TL olacak!

Merkez Bankası piyasa tahminlerine göre dolar 1 yıl sonra 24,61 TL olacak!

Merkez Bankası’nın piyasa katılımcıları anketi mayıs sonuçları açıklandı. Buna göre daha önce 12 ay sonrası için yapılan dolar tahmini 23,15 TL iken bu anket döneminde 24,61 olarak gerçekleşti.



MENKUL KIYMET DÜZENLEMESİ YAPILDI

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası menkul kıymet düzenlemesinde sınır getirdi. Bu karar doğrultusunda nakit avans, kredili mevduat hesabı ve kartla gerçekleşen kuyum harcamalarında 15 bin TL'ye kadar olan kısım menkul kıymet kapsamına alınmayacak. Merkez Bankası talimatına göre 15 bin liralık istisna için kart limiti 50 bin liranın üzerinde olacak.

Merkez Bankası’nın 16 Mayıs’ta yaptığı düzenleme ile müşteri bazında kredi kartı limiti belirli bir tutarın üzerinde olanlar için yüzde 30 oranında menkul kıymet tesisine tabi olması şartı getirilmişti.

Bu düzenlemeyle bankalarda kredi büyüme oranının yüzde 3’ün üzerinde olması durumunda, bu oranı aşan kredi tutarı kadar menkul kıymet tesis edilmesi şartına ek olarak diğer ticari kredi türlerinde de aylık artışın yüzde 3'ün üzerinde olması şartı getirilmişti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön