05 / 07 / 2024

Merkez Bankası resmen açıkladı! Dikkat 10 bin TL'ye kadar...

Merkez Bankası resmen açıkladı! Dikkat 10 bin TL'ye kadar...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası yaptığı açıklamada son zamanlarda sık sık gündeme gelen FAST (Fonların Anlık ve Sürekli Transferi) sistemine entegrasyonu tamamlanan “TR Karekod” ile iş yeri ödemelerinde bir seferde 10 bin Türk Lirası'na kadar işlem yapılabileceğini bildirdi.



Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası bugün son zamanlarda sık sık gündeme gelen FAST sistemi ile ilgili açıklama yaptı. TCMB yaptığı açıklamada FAST sisteminin alışveriş işlemlerinde nakite ek olarak tamamlayıcı bir ödeme yöntemi şeklinde kullanılabilmesi ile ilgili olarak çalışmaların hız kesmeden sürdüğünü bildirdi.  Merkez Bankası yaptığı açıklamada ayrıca “TR Karekod” kullanılarak yapılacak olan iş yeri ödemelerinde bir seferde 10 bin Türk lirası'na kadar işlem gerçekleştirilebileceğini açıkladı.

Merkez Bankası resmen açıkladı! Dikkat 10 bin TL ye kadar...

Korkusuz'un aktardığına göre, Merkez Bankası'nın konu ile ilgili açıklaması şu şekilde:

“TR Karekod kullanılarak gerçekleştirilecek iş yeri ödemelerinde tek seferde 10.000 TL’ye kadar işlem yapılabilecektir. TR Karekod’un yaygınlaşarak hayatımıza girmesi ile birlikte vatandaşlarımız alışverişlerde iş yeri tarafından oluşturulan ödeme kare kodunu mobil uygulamaları ile okutarak FAST sistemi altyapısı ile anlık ödeme gerçekleştirebileceklerdir.

Merkez Bankası resmen açıkladı! Dikkat 10 bin TL ye kadar...

GÜNDE 3,5 MİLYON ADET ÖDEME

7/24 anlık para transferine olanak sağlayan FAST Sistemi aracılığıyla günlük ortalama 3,5 milyon adet ödeme gerçekleştirilmekte olup, transferler müşteri hesapları arasında bir saniyeden daha kısa sürede tamamlanmaktadır.

Ezberlenmesi ve kullanılması zor olan IBAN numaraları yerine, telefon numarası, kimlik numarası veya e-posta adresi ile kolay ve hızlı bir şekilde FAST ödemesi yapılabilmesine olanak sağlayan Kolay Adresleme Sistemine kayıt olan kullanıcı sayısı 15,5 milyona ulaşmıştır.”

Merkez Bankası’ndan çalışanlara duyuru: Haziran-Eylül döneminde taşınılacak!

Merkez Bankası'ndan son dakika 'FAST' kararı! 5 bin liraya çıkarılıyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön