08 / 07 / 2024

Merkez Bankası’ndan bankaları ateşe atacak döviz talimatı

Merkez Bankası’ndan bankaları ateşe atacak döviz talimatı

Döviz kurundaki dalgalanma ve Türk Lirası’nın yaşadığı tarihi değer kaybı sürmeye devam ederken Merkez Bankası’nın bankalara verdiği talimat ekonomi gündemine bomba gibi düştü. Merkez Bankası’nın yurt dışındaki dövizin en az yüzde 20’sinin Türkiye’ye getirilmesini istedi.



Banka genel müdürleri ise her defasında “Bu fiilen mümkün değil.” demedi, diyemedi.

Bazı bankaların genel müdürleri ise her adımı Ankara’ya danışıyor. Şube müdürü, hatta güvenlik görevlisi için bile Ankara’dan onay alan banka genel müdürleri olduğu iddia ediliyor.

Bankaların yurt dışında şube açmaları prosedür açısından maliyetli olduğu için bunun yerine o ülkelerdeki bir banka ile işbirliği mukavelesi yapıyor. Belli bir komisyon karşılığında para transferinden akreditife kadar bütün işlemleri muhabir banka vasıtasıyla yapmak daha da az maliyetli oluyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön