02 / 05 / 2024

Merkez Bankası’ndan bankaları ateşe atacak döviz talimatı

Merkez Bankası’ndan bankaları ateşe atacak döviz talimatı

Döviz kurundaki dalgalanma ve Türk Lirası’nın yaşadığı tarihi değer kaybı sürmeye devam ederken Merkez Bankası’nın bankalara verdiği talimat ekonomi gündemine bomba gibi düştü. Merkez Bankası’nın yurt dışındaki dövizin en az yüzde 20’sinin Türkiye’ye getirilmesini istedi.



Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası ile Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun bankaların “Yurt dışı muhabir bankalarda yüksek döviz bakiyesi tuttuğunuzu biliyoruz. O dövizleri Türkiye’ye getirin.” talimatı verdiği iddia edildi.

Kaynaklar kendinden son derece emin bir şekilde, “Hatta eylüle kadar süre verdiler. Kim ne kadar döviz getirmiş karnesini çıkaracaklarmış.” Açıklamasında bulunuyor.

Bir bankacı da yurt dışında müşterilere hızlı ve düşük maliyetli hizmet sunmak için muhabir bankalarda döviz tutulduğunu dile getirdi ve ilave etti: “Döviz bakiyesini sıfırlayın, Türkiye’ye getirin demekle olmuyor ki!”
Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, Naci Ağbal’ın yerine geçtiği 20 Mart 2021 tarihinden itibaren ne vakit banka genel müdürleri ile bir araya gelse yurt dışındaki dövizleri gündeme getirmişti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön