15 / 05 / 2024

Merkez Bankası'ndan faiz açıklaması...

Merkez Bankası'ndan faiz açıklaması...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) politika faizini yüzde 9'da sabit tuttuğu yılın son toplantısına ilişkin özetlerde tüm politika setinin liralaşma hedefiyle uyumlu hale getirileceğini belirtti.



Paylaşılan özetlerde para politikasında devam edilebilir fiyat istikrarı hedefi çzigisinde finansal istikrara yönelik riskleri de gözeten liralaşma odaklı bir yaklaşım sergilenmeye devam edileceğinin altı çizildi.

Para Politikası Kurulu'nun parasal aktarım mekanizmasının etkinliğini destekleyecek araçlarını kesin bir kararlılıkla kullanmaya devam edeceği ve fonlama kanalları başta olmak üzere bütün politika araç setini TL'leşme hedefleriyle uyumlu hale getireceği ifade edildi.

Merkez Bankası ndan faiz açıklaması...

Fiyat istikrarının sürdürülebilir bir şekilde kurumsallaşması amacıyla TCMB’nin tüm politika araçlarında kalıcı ve güçlendirilmiş liralaşmayı teşvik eden geniş kapsamlı bir politika çerçevesi gözden geçirme sürecinin devam ettiği vurgulanırken bu süreçte, politika araçlarının Türk lirası mevduat gelişiminin desteklenmesi, APİ fonlamasının teminat yapısında Türk lirası cinsi varlıkların artırılması, para takası (swap) miktarının kademeli şekilde azaltılması ve Döviz rezervlerinin güçlendirilmesi istikametinde geliştirilmesine odaklanıldığı söylendi.

TCMB toplantı özetlerinde şu ifadeleri kullandı:

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön