05 / 05 / 2024

Merkez Bankası’ndan uyarı: Asgari ücrete refah payı müjdesi geldi!

Merkez Bankası’ndan uyarı: Asgari ücrete refah payı müjdesi geldi!

Yeni yıla sayılı günler kala milyonlarca vatandaşın dikkatini çeken ve gündemin en önemli başlıklarından biri olan asgari ücret zammı konusu, beklenen gelişmelerle ilerliyor. Son açıklamalarla birlikte asgari ücretin geleceği daha net bir şekilde şekilleniyor. Asgari ücrette yaşanan son gelişmeler…



Merkez Bankası'nın son açıkladığı faiz kararı, politika faizini yüzde 35 seviyesine çıkardı. Bu kararın ardından birçok kişi enflasyonun nasıl etkileneceğini merak ediyor. Ayrıca, 2024 yılında asgari ücrete yapılacak zam da oldukça merak edilen bir konu haline geldi. Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş, bu konulardaki soruları yanıtladı. İşte ayrıntılar...

Yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 70 olarak değerlendirildi 

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, son incelemelerin ardından politika faizini 500 baz puan artırdı. Bu artışla birlikte politika faizi yüzde 35 seviyesine yükseldi. Bu önemli kararın ardından, milyonlarca vatandaş, enflasyona ve asgari ücretteki değişikliklere nasıl etki edebileceğini merak ediyor.

Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş, enflasyonla ilgili bazı önemli değerlendirmelerde bulundu. Kurtuluş, yıl sonu enflasyon tahminlerinin yüzde 70 seviyesinde olduğunu belirterek şu açıklamada bulundu:

"Faiz artışları aslında enflasyonun tetikleyicisi değil, ekonomi yönetiminin enflasyonla mücadelesinde kullandığı önemli bir araçtır. Faiz artışları, enflasyonun yükselmesini engellemek ve kontrol altına almak için kullanılan bir politika aracıdır. Son dönemde ekonomi yönetimi bu aracı sıkça kullanmaktadır. Bu nedenle yıl sonu enflasyon tahminimizi yüzde 70 seviyesinde tutuyoruz."

Merkez Bankası’ndan uyarı: Asgari ücrete refah payı müjdesi geldi!

Asgari ücrette refah payı ne kadar olacak? 

Kurtuluş, "Asgari ücret seviyesi sizce ne olmalı?" sorusuna şu yanıtı verdi:  "Uzun yıllardır Sayın Cumhurbaşkanı, çalışanlar ve emeklileri enflasyon etkisi altında bırakmamak için kararlı bir şekilde adımlar atmaktadır. Bu yönde belirlenen politika sürdürülmektedir. Önümüzdeki yıl için asgari ücretin, enflasyonun üzerinde artırılacağını tahmin etmekteyim. Eğer yılın ikinci yarısı için tahmin edilen enflasyon oranı yaklaşık yüzde 42-43 ise, asgari ücrete eklenmesi gereken refah payıyla birlikte yüzde 50'lik bir artışın gündeme geleceğini öngörmekteyim." Kurtuluş, gelecek asgari ücrete ilişkin 17.100 TL tahmininde bulundu.

Asgari ücret 17 bin 100 TL! Merkez Bankası duyurdu, yeni rakam geldi! Flaş haber!

Sosyal yardım alanlara müjde: 2024 yılında yüzde 52.18 okkalı zam geliyor! Engelli aylığı, evde bakım, 65 yaş, SED

Öğrencilere müjde, maaşlara asgari ücret ayarı geliyor! Staj parası 8.520 TL'yi bulacak!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön