05 / 05 / 2024

Merkez Bankası’nın enflasyon raporu toplantısının ne zaman yapılacağı belli oldu!

Merkez Bankası’nın enflasyon raporu toplantısının ne zaman yapılacağı belli oldu!

TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun, "Enflasyon Raporu 2022-III"ün tanıtımı amacıyla düzenleyeceği bilgilendirme toplantısının tarihi belli oldu. İşte detaylar...



Yılın ilk çeyreğinde tüketici enflasyonunun yüzde 61,14 olarak gerçekleştiğini ve tüm alt gruplarda artış yaşandığını hatırlatan Kavcıoğlu, şöyle konuşmuştu:

“Mevsimsellikten arındırılmış verilerde aylık artışların yüksek seyretmekle beraber yavaşlama eğiliminde olduğu görülmektedir. Yılın birinci çeyreğinde gıda ve enerji başta olmak üzere küresel emtia fiyatlarındaki güçlü artış, enflasyondaki yükselişin ana belirleyicisi olmuştur.

Mart ayında uluslararası emtia fiyatlarında tarihsel olarak en yüksek aylık artışlardan biri kaydedilmiştir. İthalat fiyatlarındaki yükselişin yanı sıra, tedarik sürecindeki aksaklıklar ve yüksek seyreden taşımacılık maliyetleri gibi arz yönlü unsurlar enflasyon görünümünü olumsuz etkilemeyi sürdürmektedir. Emtia fiyatlarındaki keskin yükselişlere bağlı olarak enflasyondaki artışta enerji ve gıda grupları öne çıkmıştır.”

Bir yılda kapanan şirket sayısı yüzde 115 arttı! Dolar kuru en çok inşaat sektörünü vurdu!

Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor! 2022 yılı üniversite ve lise yurt ücretleri ne kadar?

Avrupa Merkez Bankası dolara karşı euronun gücünü artıracak 'bazukayı ateşledi' 11 yıl aradan sonra bir ilk


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön