29 / 04 / 2024

Bir yılda kapanan şirket sayısı yüzde 115 arttı! Dolar kuru en çok inşaat sektörünü vurdu!

Bir yılda kapanan şirket sayısı yüzde 115 arttı! Dolar kuru en çok inşaat sektörünü vurdu!

Dolar kurundaki yükseliş özellikle maliyetlere yansırken, yüksek enflasyon sarmalarındaki çok sayıda şirket de kepenk kapattı.



Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) verilerine göre haziran ayında kapanan şirket sayısı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 115 artarken, 2022’nin ilk yarısında kapanan şirket sayısı ise 10 bin 300’ü aştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "Kurdaki rekabet gücü yatırımda, üretimde ve istihdamda artışa yol açar" ifadelerini kullanarak uygulamaya koyduğu ekonomi modelinde döviz kurundaki değişkenlik nedeniyle önünü göremeyen işletmelerin bilançoları bozuldu. Dolar kurundaki yükseliş özellikle maliyetlere yansırken, yüksek enflasyon sarmalarındaki çok sayıda şirket de kepenk kapattı.

KAPANAN ŞİRKET SAYISI YÜZDE 115 ARTTI

TOBB’nin Haziran 2022’de kurulan ve kapanan şirket istatistikleri de bu tabloyu açığa çıkardı. 2021’in haziran ayına göre kepenk indiren şirket sayısı yüzde 115 artarken, açılan şirket sayısı ise yalnızca yüzde 40 arttı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön