08 / 05 / 2024

Merkez Bankası'nın faiz kararında ilginç detay! O ifadeye yer verilmemesi ne anlama geliyor?

Merkez Bankası'nın faiz kararında ilginç detay! O ifadeye yer verilmemesi ne anlama geliyor?

TCMB geçen toplantıda karar metninde yer verdiği mevcut politika faizinin yeterli olduğu ifadesini kullanmadı. İşte Merkez Bankası faiz kararı ile son dakika haberinin detayları...



Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, bugün yılın ilk Para Politikası Kurulu Toplantısı bugün (19 Ocak) gerçekleştirdi. 2022’de % 14 olan faizi Ağustos ayına kadar sabit tutan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Ağustos-Kasım döneminde kademeli olarak % 9’a düşürdü. Tek haneyi gören faizler Aralık ayında korundu. Merkez Bankası'nın Ocak ayı faiz kararı ise bugün netleşti.

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI BELLİ OLDU

TCMB Para Politikası Kurulu(PPK) toplantısının ardından yapılan açıklamaya göre, haftalık repo faizi yüzde 9 olarak açıklandı. Analistlerin beklentisi Merkez Bankası'nın faiz oranında değişikliğe gitmeyeceği yönünde olmuştu.

Merkez Bankası nın faiz kararında ilginç detay! O ifadeye yer verilmemesi ne anlama geliyor?

TCMB geçen toplantıda karar metninde yer verdiği mevcut politika faizinin yeterli olduğu ifadesini kullanmadı. Ocak ayı toplantısının karar metninde TCMB enflasyonda iyileşmelerin görülmeye başlandığını belirtti.

PPK METNİNDE ENFLASYON VURGUSU

TCMB karar metninde sürdürülebilir fiyat istikrarı ve finansal istikrarın güçlendirilmesi için uygulanan bütüncül politikaların desteğiyle enflasyonun seviyesinde ve eğiliminde iyileşmeler görülmeye başlandığını ifade etti.

Azalan dış talebin toplam talep koşulları ve üretim üzerindeki etkilerinin yakından izlendiğini belirten TCMB küresel büyümeye yönelik belirsizliklerin ve jeopolitik risklerin daha da arttığı bir dönemde sanayi üretiminde yakalanan ivmenin ve istihdamdaki artış trendinin sürdürülmesi ile arz ve yatırım kapasitesindeki yapısal kazanımların sürekliliği açısından finansal koşulların destekleyici olmasının kritik önem taşıdığına vurgu yaptı.

TCMB, karar metninde büyüme görünümünde dış talep kaynaklı baskıların iç taleple dengelendiğine dikkat çekti.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön