21 / 05 / 2024

Merkez Bankası'nın net rezervleri alarm seviyesinde

Merkez Bankası'nın net rezervleri alarm seviyesinde

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası verilerine göre brüt rezervler 30 Eylül haftası itibariyle 3,8 milyar dolar düşüşle birlikte 107 milyar dolar oldu. Net rezervler ise aynı dönemde yatay bir görünümle birlikte 9,7 milyar dolarda kalırken, swap hariç net rezervler de rekor düşük seviyeye geriledi.



Merkez Bankası swap anlaşmalarının yanı sıra son dönemlerde rezerv para birimi cinsi mevduat depo hesaplarını da artıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da rezervlerde bu artışın yaşandığı sırada dost ülkeler destekliyor ifadelerini kullanmıştı.

Piyasalarda ise 20 milyar dolarlık nükleer santral projesi için Rosatom’un önümüzdeki dönemden yeni kaynak aktarımı yapıp yapmayacağını da takip ediyor.

NET REZERVLER KRİTİK SEVİYEDE

Elde edilen verilere göre 30 Eylül haftası itibariyle swap hariç net rezervler toplamda eksi 59 milyar dolar oldu. Bir önceki hafta bu rezervler ise eksi 55,4 milyar dolar olarak kaydedilmişti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön