04 / 05 / 2024

Merkez Bankası'nın sıkılaştırma hamleleri sürüyor: Repoda BIST kotasyonu azaltılacak!

Merkez Bankası'nın sıkılaştırma hamleleri sürüyor: Repoda BIST kotasyonu azaltılacak!

Merkez Bankası, BIST repo pazarında yapılan fonlamanın gerektiği zamanlarda azaltılabileceğini bildirdi.



Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, BIST repo pazarında yapılan fonlamanın gerektiği zamanlarda azaltılabileceğini açıkladı.

Dünya'nın aktardığına göre; Merkez Bankası, likidite yönetimi kapsamında atılan sıkılaştırma adımları çerçevesinde, 10 milyar TL tutarında geleneksel yöntemli repo ihalesi düzenliyor. 

Merkez Bankas'ından yapılan açıklamaya göre, repo ihalesinin vadesi 23 Eylül 2020 olarak belirlendi. Açıklamada şu bilgilere de yer verildi: "Önümüzdeki dönemde de ihtiyaç duyulan günlerde geleneksel repo ihalelerine devam edilebilecek olup ihalelere ilişkin detaylar veri platformları aracılığıyla paylaşılacaktır. Ayrıca, likidite yönetimi çerçevesinde geleneksel repo ihalelerinin payının artmasıyla birlikte gerekli görülen günlerde Borsa İstanbul bünyesindeki repo pazarlarında TCMB tarafından yapılan fonlama tutarı azaltılabilecektir."


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön