27 / 04 / 2024

Merkez Bankası'nın uyarısının ardından faizlerle ilgili yeni gelişme!

Merkez Bankası'nın uyarısının ardından faizlerle ilgili yeni gelişme!

Bankalar, Merkez Bankası'nın uyarısıyla birlikte faiz oranlarını düşürmeye başladı.



Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın (TCMB) faizde indirime gitmesinin ardından özel bankalardaki faiz oranlarının sabit kalması sosyal medyada tartışma yaratmıştı.

Geçen hafta özellikle kur korumalı mevduat hesabından çıkan paranın bankalar tarafından yüksek faizle toplanması kısa süreli faizlerin yükselmesine sebep olmuştu.

Bazı bankalar 33 güne kadar olan aylık Türk lirası mevduata yüzde 29’a kadar faiz vermeye başlamışlardı.

Merkez Bankası’nın pazartesi günkü uyarısından sonra bankalar dün itibariyle Türk lirası mevduatına verdikleri faiz oranını düşürmeye başladılar. Cuma günü yüzde 27 ile 29 arasında faiz veren 3 banka dün itibariyle bu oranını yüzde 23’e kadar düşürdü.

Merkez Bankası nın uyarısının ardından faizlerle ilgili yeni gelişme!

Bu sabah itibariyle bankaların aylık mevduat oranı yüzde 21 ile 23 arasında değişiyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön