10 / 05 / 2024

Merkez Bankası'nın uyarısının ardından faizlerle ilgili yeni gelişme!

Merkez Bankası'nın uyarısının ardından faizlerle ilgili yeni gelişme!

Bankalar, Merkez Bankası'nın uyarısıyla birlikte faiz oranlarını düşürmeye başladı.



MERKEZ BANKASI UYARMIŞTI

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) bankalardan piyasa dışı saatlerde döviz işlemlerinin ve tahvil yükümlülüğünden kaçınmak için yüksek mevduat faizi uygulamalarının son bulmasını istedi.

“TCMB Denetim” başlıklı metinde son dönemde görülmeye başlanan toplam dört uygulamanın TCMB düzenlemelerinin “ruhuna aykırı” olduğunu, düzenlemelerin hedefledikleri amaçlarla örtüşmediğini ve finansal istikrarın temini konusunda da destekleyici olmadığını belirtti.

Merkez Bankası nın uyarısının ardından faizlerle ilgili yeni gelişme!

EDİTÖR NOTU: Bu haber 2 Kasım 2022 tarihinde saat 23.43'te yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18.60 Türk Lirası, euro 18,40 Türk Lirası, altının gramı ise 981 Türk Lirası değerinde.

İşte Nebati'nin düşük enflasyon için açıkladığı tarih!

Selçuk Geçer dolarda kıyamet tarihini açıkladı!

İslam Memiş dolar için bu kez saat paylaştı! Elinizi çabuk tutun!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön