02 / 05 / 2024

Mermerci ailesinin Boğaz'daki binası icradan satışta!

Mermerci ailesinin Boğaz'daki binası icradan satışta!

Tam 17 yıldır miras kavgasına tutuşan Mermerci Ailesi, bir davada aynı safta yer aldı. Kavgalı aile üyeleri bilirkişi raporuna itiraz etti: 'Bilirkişi gayrımenkule az değer biçti'



Son günlerde kaçak Cem Uzan'la yaşadığı ilişkiyle gündeme gelen sosyetik güzel Derin Mermerci ve ailesi miras kavgasına tutuştu. Türkiye'nin ilk tekstil kuruluşlarından AkfilTekstil'in sahibi Mehmet Ata Mermerci 1993 yılında ölümüyle geriye 100 milyon dolarlık bir miras bıraktı. Mehmet Ata Mermerci'nin ölümünün ardından Akfil Tekstil şirketinin yönetimindeki iki kardeşi Sadullah Sefa ve Ahmet Süha Mermerci, yengeleri Ender Mermerci ve çocukları Yosun, Derin ve Tansa Mermerci'yi kendilerini 100 milyon dolarlık servetten mahrum etmeye çalışmakla suçlamıştı. Ender Mermerci ise eşinin kardeşlerinin şirket kasasını boşalttığını iddia etmişti. Mermerci Ailesi'nin miras kavgası tam 17 yıldır hız kesmeden sürüyordu. Ancak birbirine düşen aileyi bir dava birleştirdi! Son olarak Kuruçeşme'de boğaz kenarındaki milyonluk gayrimenkulde ortaklığın giderilmesine ilişkin açılan davada, icra yoluyla satış kararı çıktı.

DAHA FAZLA EDER
Mahkemeye gelen bilirkişi raporunda, gayrimenkule değerinden daha az fiyat biçildiğini iddia eden amca Ahmet Süha Mermerci itirazda bulundu. Ahmet Süha Mermerci, yeğenleri ve yengesini de davacı olarak göstererek, 'İstanbul'un en kıymetli yeri olan boğaz alanı içinde olması bile binanın değerini yükseltir' dedi.
Takvim


Geri Dön