28 / 04 / 2024

Mersin Büyükşehir Belediyesi sadece satılık değil kiralık konut da üretecek!

Mersin Büyükşehir Belediyesi sadece satılık değil kiralık konut da üretecek!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, kentteki konut sorununa çözüm üretecek sosyal konut projelerini hayata geçirmeyi planladıklarını belirtti.



Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 5 yıllık görev sürecinde yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Ayrıca Seçer, gelecek dönem hayata geçirmek istediği projelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) kasım ayı meclis toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 5 senelik görev sürecinde yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. İlk olarak yatırımcının en çok merakla takip ettiği imar planları konusuna değinen Seçer, sanayi, lojistik ve depolama yatırımları için Akdeniz ilçesinde 3 bin 500 hektarlık yeni imar alanı açtıklarını söyledi.

Karayolları Altyapı Genel Müdürlüğü’nden 11 kilometrelik tramvay projesi için onay aldıklarını, 3. ve 4. çevreyollarını yeni kavşak yatırımlarıyla 34. caddeye bağlayıp 2. çevre yolunu rahatlatacak önemli adımlar attıklarını belirten Seçer, 35 kilometrelik raylı sistem projesinin metro ve tramvay bölümünde büyük yol aldıklarını kaydetti. Sosyal belediyecilik anlayışı içinde hareket ettiklerine dikkati çeken Seçer, alt ve üst yapı yatırımlarına ağırlık verdiklerini, kentin gelecek 50-100 senelik projeksiyonunu çizip değer katacak anlayışla hareket ettiklerini vurguladı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi sadece satılık değil kiralık konut da üretecek!

KONUT SORUNUNA ÇÖZÜM ÜRETMEYİ DÜŞÜMÜYORUM

Öte yandan Seçer, gelecek dönemde projelerine ilişkin bilgi vererek, “Metro yatırımını bitireceğim, Müftü Deresi'nin iki yanında 500 dönümlük alanda park planlıyorum.

Bir de sosyal konut projelerine ağırlık verip sadece satışla değil kiralayarak vatandaşın konut sorununa çözüm üretmeyi düşünüyorum” dedi.

SUYU İNDİRİMLİ İÇEÇEĞİZ

Yatırımlara dair de konuşan Seçer, Yeşilovacık’a kadar yapılacak arıtma tesislerinin tamamının finansman sorununu çözdüklerini kaydetti. 

Dünya'da yer alan habere göre, Pamukluk Barajı ile ilgili önemli yol aldıklarına değinen Seçer, “Bugüne kadar hep burası senin görev alanın benim görev alanım denilerek çalışmalar uzamış" diye ifade ederek, "Devlet Su işleri (DSİ) ile bu sorunu çözüme kavuşturduk. Baraj ishale hattını DSİ, kalan arıtma yatırımını biz yapacağız. EBRD’den 40 milyon euro hibe gelecek, kalan 40 milyonu biz bulacağız ve burası yapılacak" dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi sadece satılık değil kiralık konut da üretecek!

Gelecek 5 senede kanalizasyon, içme suyu, arıtma tesislerinde muazzam yol almış olacaklarını söyleyen Seçer, "Pamukluk Barajı’nın tamamlanmasıyla suyu en az yüzde 25-30 daha indirimli içmiş olacağız” diye konuştu. 

KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN YENİ BİRİM

Kentsel dönüşüm konusunun ise 2. dönemde majör vaatleri arasında yer alacağını da söyleyen Seçer, “Kentsel dönüşüm için yeni bir birim oluşturduk.

Sosyal konutlara ağırlık vereceğiz, vatandaşı eski binalardan çıkarıp bu binaları dönüştürüp depreme dayanıklı hale getireceğiz. Sosyal konut konusunda Avrupa’daki örneklerden de yola çıkarak farklı sistemler uygulayacağız” diye konuştu.

Artan kiraların gerçek nedeni resmen açıklandı!

Ev sahiplerinden asgari ücret çıkartması: Kiralık ev ilanlarını tek tek geri çektiler!

Yabancıya konut satışında alt limitin 600 bin dolara yükseltilmesine vatandaşlar ne dedi? 


Geri Dön