27 / 04 / 2024

Mersin Yenişehir'de metruk binalar yıkılıyor!

Mersin Yenişehir'de metruk binalar yıkılıyor!

Yenişehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri son olarak Hürriyet Mahallesi'nde, görüntü kirliliğine sebep olan ve mahalle sakinlerine rahatsızlık verdiği tespit edilen binaları yıktı...




Mersin'in merkez ilçe Yenişehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçede bulunan ve tehlike arz eden metruk binalarının yıkımını sürdürüyor.


Yenişehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri son olarak Hürriyet Mahallesi'nde, görüntü kirliliğine sebep olan ve mahalle sakinlerine rahatsızlık verdiği tespit edilen binaları yıktı.


Konuyla ilgili açıklama yapan Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç, "Yaşanılabilir bir Yenişehir için ilk şart olan düzenli şehirleşme çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir. Belediyemiz, İmar Yasası ve yönetmeliklere uygun yapılaşma kuralları dikkate alınarak hazırlanan, plan ve projeler doğrultusunda oluşturulacak yapılaşmayı denetim altına almak, kaçak yapılaşmayı önlemek amacıyla tüm gayretiyle çalışmaktadır. Aynı zamanda sahipsiz, boş ve korunaksız binalar, sokak çocuklarının uğrak ve barınma yerleri haline gelmesi nedeniyle olumsuz görüntülere neden olmaktadır. Bu durum semt sakinlerini de çok rahatsız etmektedir. Belediyemiz sınırları içinde tespit edilmesi halinde gerekli inceleme yapılarak yıkım işlemlerini gerçekleştirmek görevimizdir. Hürriyet mahallesindeki vatandaşların şikayeti üzerine inceleme yapılan metruk binaların yıkımı gerçekleştirilmiştir. Metruk binaların vatandaşlarca belediyemize bildirilmesi halinde ekiplerimizce gerekli işlemler yapıldıktan sonra yıkım işleri yapılacaktır" dedi.


Maraş Gündem


Geri Dön