10 / 05 / 2024

yenişehirde sahipsiz binaların yıkımı

yenişehirde sahipsiz binaların yıkımı

Yenişehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri son olarak Hürriyet Mahallesi'nde, görüntü kirliliğine sebep olan ve mahalle sakinlerine rahatsızlık verdiği tespit edilen binaları yıktı...

1933 yeni bina kanunu! Binaların kat sayısına Belediye karar verecek!

1933 yılında yeni bina kanununa göre her caddedeki binaların kat adedinin belediye tarafından belirleneceği belirtilmiş.

Kocaeli'de, Marmara Depremi öncesi yapılan tüm binaların tamamı kontrol edildi

17 Ağustos 1999 senesinde Marmara Depremi’nde büyük kayıplar yaşandığı Kocaeli’de, kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızı ile devam ediyor. Kentte 1999 yılından önce inşa edilen binaların tamamının tarandığını ve şehirde yaklaşık 315 bin binanın bulunduğu belirtildi. 

Depreme dayanıklı binaların inşa edilmesi için yeni teknik çok konuşulacak formül! Hemen bakın!

Meydana gelen depremlerin ardından bundan sonraki binaların hangi teknikle inşa edilmesi gerektiğine dair tartışmalar sürerken bu konuya ilişkin bir uzman ise, Şili formülünün uygulanması gerektiğini ifade etti.

Binaların deprem riski artık 1-2 saatte hesaplanabilecek!

ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Yakut, ODTÜ'lü bilim insanları, binaların deprem riskini 1-2 saatte hesaplayarak hem maliyet hem de zaman tasarrufu sağlayan yeni yöntem geliştirdiğini açıkladı. İşte detaylar...

İzmir depreminde yıkılan binaların yerine yapılan konutların inşaatı hız kesmiyor!

İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan 6.6 şiddetindeki depremde birçok bina hasar gördü. Hasar gören binaların yerindeki yeni konut inşaatları hız kesmiyor...

Yeşilköy'deki Hava Harp Okulu’nun yeni binalarını Rönesans Holding inşa edecek!

Rönesans Holding, İstanbul Yeşilköy’deki Atatürk Havalimanı’nın yakınlarında bulunan Hava Harp Okulu’nun yeni binalarını yapacak.

İzmir'deki hasar gören binaların yıkımında son durum ne?

İzmir’de 30 Ekim 2020'de yaşanan 6,9 büyüklüğündeki depremin üzerinden 4 ay geçti. Bu sürede binaların durumundan yeni yapılacak binalara, depremzedelere verilecek destek gibi birçok konuda belirsizlikler yaşanıyor. TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu ve İzmir Barosu'ndan açıklama yapıldı.

Arnavutluk'ta depremzedeler için yapılacak yeni binaların temeli atılıyor!

Arnavutluk'un Laç şehrinde depremzedeler için yapılan yeni binaların temel atma töreni bugün yapılacak.

Bursa Yenişehir'de yıkılan okul binalarının yeniden yapılması mecliste!

Bursa'nın Yenişehir ilçesinde depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıkılan okul binalarının yeniden yapılması çalışmaları ve kapatılan öğretmenevi binası meclis gündemine taşındı. CHP'li Kayışoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İstanbul’daki binaların röntgeni yeniden çekilecek!

İBB Meclisi 14 Ekim Pazartesi “deprem” gündemi ile toplanacak. Yeni dönemdeki depreme hazırlık çalışmaları hakkında konuşan İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Dr. Tayfun Kahraman, İstanbul’daki tüm binaların röntgeninin yeniden çekileceğini açıkladı

Eski binaların tümü 2050'ye kadar dönüşecek!

BM İklim Zirvesi bağlamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak birçok görüşmeler gerçekleştirdiklerini söyleyen Bakan Kurum, Projemiz kısaca 2030'a kadar yeni yapılacak binaların sıfır karbonlu binalar olması.'' dedi.

Metruk binaların yıkımıyla igili yeni kanun teklifi verildi!

Metruk binaların yıkımı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığına yetki verilmesi gibi düzenlenmeleri içeren kanun teklifi AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş tarafından TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

Büyükçekmece'ye yeni muhtarlık binaları inşa ediliyor!

İlçedeki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, yeni muhtarlık binaları inşa ediyor.

yenişehirde sahipsiz binaların yıkımı Haberi

yenişehirde sahipsiz binaların yıkımı


Mersin'in merkez ilçe Yenişehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçede bulunan ve tehlike arz eden metruk binalarının yıkımını sürdürüyor.


Yenişehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri son olarak Hürriyet Mahallesi'nde, görüntü kirliliğine sebep olan ve mahalle sakinlerine rahatsızlık verdiği tespit edilen binaları yıktı.


Konuyla ilgili açıklama yapan Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç, "Yaşanılabilir bir Yenişehir için ilk şart olan düzenli şehirleşme çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir. Belediyemiz, İmar Yasası ve yönetmeliklere uygun yapılaşma kuralları dikkate alınarak hazırlanan, plan ve projeler doğrultusunda oluşturulacak yapılaşmayı denetim altına almak, kaçak yapılaşmayı önlemek amacıyla tüm gayretiyle çalışmaktadır. Aynı zamanda sahipsiz, boş ve korunaksız binalar, sokak çocuklarının uğrak ve barınma yerleri haline gelmesi nedeniyle olumsuz görüntülere neden olmaktadır. Bu durum semt sakinlerini de çok...