27 / 04 / 2024

Mersin'de iki katlı otopark inşa edilecek!

Mersin'de iki katlı otopark inşa edilecek!

Mersin Büyükşehir Belediyesi,  Tevfik Sırrı Gür Lisesi’nin yanına 350 araç ve 40 motosiklet kapasiteli 2 katlı otopark inşa edecek. 



Mersin Büyükşehir Belediyesi, il genelinde önemli projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre; Belediye Tevfik Sırrı Gür Lisesi yanında katlı otopark çalışmalarına başladı.

Yapısal sorunlar ve kapasite yetersizliği yaşanan tek katlı otoparkın yerine 350 araç ve 40 motosiklet kapasiteli 2 katlı otopark yapılacak. Yeraltı otoparkının üstü ise kent meydanı olacak şekilde inşa edilecek. Şu an beton halinde olan alan yeşillendirilecek, meydanda sokak basketbolundan gösteri, sergi, oyun ve jimnastik alanlarına kadar pek çok sosyal alan yer alacak.

Yıllarca beton bir alan olarak kaldı 

Tevfik Sırrı Gür Lisesi yanında bulunan tek katlı yer altı otopark yıllarsa sadece özel ve kamu sektörü çalışanlarına yanıt verdi. Yapısal sorunlar yaşayan otoparkın kapasitesi yetersiz kaldı. Mevcut imar planları ve yasal zorunluluklar nedeniyle otopark üzerindeki alana herhangi bir yapı inşa edilemedi. Bu nedenle alan beton olarak kaldı. 

350 araç kapasitesiyle kentte önemli bir ihtiyacı karşılayacak 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, mevcut otoparkta çalışma başlatacaklarının müjdesini vermişti. Projenin yasal süreçleri sonuçlandı  ve sahada çalışma başladı.  Alanda 12 bin 400 metrekare otopark ve 7 bin 850 metrekare meydan düzenleme çalışmaları gerçekleştirilecek. 350 araca ve 40 motosiklete hizmet verecek 2 katlı otoparkın giriş ve çıkışları Silifke Caddesi’nden yapılacak. Silifke Caddesi üzerinden çıkan araçlar Sakarya Caddesi’ndeki kavşağa bağlanabilecek. 

Yılların beton alanı yeşile kavuşacak 

Otoparkın üstü de kent meydanı olarak inşa edilecek.  Otopark içerisinden 2 adet asansör ve 4 adet merpen ile meydana çıkılabilecek. Mevcut beton alan ağaçlandırılacak ve kentteki yeşil alan sayısı artırılacak. Kentin ortasındaki kötü görüntü ortadan kalkacak. Meydanda sokak basketbolu, gösteri, sergi, açık hava satranç, bocce oyunu ve aletli jimnastik alanları ile kaykay-paten sahası yer alacak. Çocuk oyun alanı ile süs havuzunun da bulunacağı alan hem gençlerin hem ailelerin hem yaşlıların hem de çocukların ihtiyaçlarına karşılık verebilecek. 
 

Mersin Mezitli’ye spor tesisi inşa edilecek!


Geri Dön