14 / 05 / 2024

Mersin'de kentsel dönüşüm projesi son gaz! 415 konut ve 50 dükkanın teslimleri 2023'te!

Mersin'de kentsel dönüşüm projesi son gaz! 415 konut ve 50 dükkanın teslimleri 2023'te!

Mersin'in Akdeniz ilçesinde başlayan kentsel dönüşüm çalışmaları son sürat devam ediyor. 415 konut ve 50 dükkanın yer aldığı kentsel dönüşüm projesinin ilk etabının 2023 yılında tamamlanmasının planlandığını bildirdi.



Mersin de kentsel dönüşüm projesi son gaz! 415 konut ve 50 dükkanın teslimleri 2023 te!

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, gazetecilere, 2 mahalleyi kapsayan projenin 415 konut, 50 dükkan, 2 cami, ticaret kreş ve kültür merkezi ile yeşil alandan oluştuğunu söyledi.

İlçede ilk olarak Çay Mahallesi'nde başlatılan kentsel dönüşüm çalışmasının tamamlandığını kaydeden Gültak, ikinci projenin Barış Mahallesi etabında da önemli aşama kaydedildiğini dile getirdi.

Gültak, mahalleleri daha modern ve güvenli hale getirmeyi amaçladıklarını vurgulayarak, 'Geçen yıl eylülde burada yıkım yapıyorduk, şimdi ise binalarımız yükselmeye başladı' diye anımsattıktan sonra ''Burada 9 ayrı temelimiz var. 415 konut, iş yerleri, 300 metrekare genişliğinde kültür merkezi, camiler, kreş olacak. Sokakları rüzgar koridorlarını alabilecek, binaların birbirini gölgelemediği, otoparkları, yeşil alanları olan modern bir Mersin mahallesine dönüşecek. Doğal gazıyla, konforuyla, insanlarımızın, anne ve çocukların rahat yaşayacağı bir alana dönüşecek" ifadelerini kullandı.

Barış Mahallesi'nde vatandaşların yüzde 95'iyle anlaştıkları, yüzde 86'sıyla da tapu devrini yaptıkları belirten Gültak "Projenin tamamlanması 2023 yılının ekim ayı olarak gözüküyor ama biz yüklenici firmayı sıkıştırıyoruz." dedi. Gültak, projenin Mersin ili için devrim niteliğinde olduğunu belirterek "İnşallah 2023'ün çok daha erken tarihinde bu bölgedeki konutları ve iş yerlerini teslim etmiş olacağız. Bu projeler Mersin için birer devrim. Yıllardır kentte doğru dürüst kentsel dönüşüm yapılmamıştı." dedi. Sözlerine devam eden Gültak, "Biz birini bitirdik, 'İkincisini yapamazlar' diyorlardı ama ikincisinin de yaklaşık yarısı bitti. İnşallah 1 yıla kalmaz buralar da bitecek" diye ekledi.

Gültak son olarak, ilçedeki kentsel dönüşüm ve toplu konut çalışmalarının süreceğini vurgulayarak, desteklerinden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'a teşekkürlerini iletti.

Lagomlife Villa projesi lansmana özel fiyatlarla satışta!

TOKİ'den o ile son dakika müjdesi! 2.149 TL taksitle 2+1, 3+1 konut satılıyor! Sakın kaçırmayın!

Bakanlıktan o maaşlara zam müjdesi! 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım desteği kaç Türk Lirası oldu? Şimdi bakın!


Geri Dön