29 / 04 / 2024

Mersin'deki kentsel dönüşüm konutları 2024'ün ikinci çeyreğinden sonra teslim edilecek!

Mersin'deki kentsel dönüşüm konutları 2024'ün ikinci çeyreğinden sonra teslim edilecek!

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak yaptığı açıklamada 415 konut ve 50 dükkanı kapsayan kentsel dönüşüm projesinin ilk etabını 2024 yılının 2. çeyreğinden sonra tamamlayıp vatandaşlara teslim edeceklerini söyledi.



Mersin'deki kentsel dönüşüm konutları için geri sayım başladı. Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada toplamda 415 konut ve 50 dükkanı kapsayan kentsel dönüşüm projesinin ilk etabını 2024 yılının ikinci çeyreğinden sonra bitirip vatandaşlara teslim edeceklerini dile getirdi.

Paylaşılan detaylara göre, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Bahçe ve Barış mahallelerinde yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarını denetledi.

Konu ile ilgili olarak aktarılan bilgilere göre merakla beklenen söz konusu projenin ilk etabı olan Barış Mahallesi'ndeki çalışmalar hakkında yüklenici firmadan önemli bilgiler alan Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, işçilerle de sohbet etti.

Paylaşılan detaylara göre, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, gazetecilere yaptığı açıklamada Akdeniz'in kentin en önemli ilçesi olduğunu ve burada tarım, turizm ve sanayi alanında önemli çalışmaların gerçekleştirildiğini kaydetti.

Mersin deki kentsel dönüşüm konutları 2024 ün ikinci çeyreğinden sonra teslim edilecek!

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa açıklamasında söz konusu ilçedeki bazı mahallelerin oldukça eski olduğuna değinerek, Barış Mahallesi'nde kentsel dönüşüm projesi hazırladıklarını da kaydetti.

Konu ile lgili olarak verilen detaylara göre, söz konusu mahallede vatandaşların yüzde 90'lık bölümüyle tapu devirlerini yaptıklarını kaydeden Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Türkiye ortalamasında böyle yüzde 90'ı bulmanın kolay bir iş olmadığına değinerek, söz konusu yapıların hızla ilerlediğini söyledi. Şu ana kadar temeli atılmamış 5 blok olduğunu söyleyen Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, diğerlerinin hepsinin temelinin atıldığını ve 415 konut ve 50 dükkanı kapsayan kentsel dönüşüm projesinin ilk etabını 2024 yılının ikinci çeyreğinden sonra tamamen tamamlayıp vatandaşlara teslim edeceklerini söyledi.

Merakla beklenen söz konusu proje kapsamında yerinde dönüşüm yapacaklarına değinen Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, örnek olacak bir projeye imza atacaklarını söyledi.

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak açıklamasında daha önce Çay Mahallesi'nde 500 konut ve iş yerleri yaptıklarını da söyledi.

Bu projenin kendilerinin ikinci projesi olduğunu söyleyen Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, yani kendi dönemlerinde 1.000 konutluk projeleri bitirmiş olduklarını belirterek, 2024 yılından sonra yeniden burada olduğumuz takdirde biz hızlı bir şekilde Akdeniz'de dönüşümü devam ettireklerini söyledi.

TOKİ başvuruları 7 gün sonra başlıyor! Dar gelirliye 4 bin 850 lira taksitle ev müjdesi!

Araç sahipleri acil bakın, son gün 30 Kasım! Büyük cezası var!

Gram altının tam tamına 1.800 TL olacağı tarihi İslam Memiş açıkladı!  Altını olanlar acil bakın!


Geri Dön