18 / 05 / 2024

Merzifon organize sanayi ile büyüyor!

Merzifon organize sanayi ile büyüyor!

Merzifon Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Fatih Altınay, Merzifon ilçesinin gelişmişlik açısından Türkiye ortalamasının çok üzerinde olduğunu, Merzifon TSO’nın 825 üyeye ulaştığını belirtti.



Merzifon ilçesinin gelişmişlik açısından Türkiye ortalamasının çok üzerinde olduğunu belirten Merzifon Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Fatih Altınay, kendi havaalanına sahip ilçenin kalkınmada öncelikli yöreler kapsamında 4’üncü bölgede yer almasının ise üzüntü verici olduğunu söyledi.


Ahilik kültürüne sahip bir millet olarak bugün içinde bulunduğumuz durumun Türk milletine yakışmadığını kaydeden Altınay, “Ekonomide de, dünya siyasetinde de, kültür ve sanat alanında da layık olduğumuz yerlere gelmek için elimizden gelen gayreti göstermek durumundayız. Son yıllarda gerek Türkiye’de gerekse Merzifon’da meydana gelen gelişmeler bu işin aslında çok zor olmadığının göstergesi. Siyasi iradenin alacağı kararlar, sivil toplum kuruluşlarının aktif etkinlikleri, istikrarlı bir sosyal ve ekonomik atmosfer, başarının ve ilerlemenin kapılarını sonuna kadar açmak için gerekli şartları sağlıyor. Birlik beraberlik ruhu içinde ortak aklın öne çıkarılması, demokratik değerlere, insan hak ve özgürlüklerine dayalı hoşgörü temelli bir anlayışın hayata geçirilmesi ülkemizi çok kısa sürede gelişmiş ülkeler seviyesine çıkaracaktır.” dedi.


“Dünyayı değiştirmek isteyen kendinden başlamalıdır.” diyen Başkan Altınay şöyle konuştu:  “Küçük hesaplar yerine, kendimizi, Merzifon’umuzu, Türkiye’mizi layık olduğu seviyeye getirmek için neler yapmalıyız sorusuna cevap aramalıyız. Öncelikle gelişmişliğin temelinde demokrasi, insan hak ve özgürlüklerinin sağlanması, din ve vicdan hürriyetinin temin edilmesi gibi insanı öne çıkaran değerler olduğunu bilmemiz ve tüm çalışmaların bu doğrultuda yapılması gerektiğini bir kere daha ifade etmeliyiz. Geri kalmış ülkelerin hemen hepsinin baskıcı dikta rejimlere, gelişmiş ülkelerin de büyük çoğunluk itibarıyla demokratik rejime sahip olması bir tesadüf değil elbette.  Dünya artık tek adam, tek ideoloji, tek parti zihniyetiyle yönetilir olmaktan çıkmıştır.”


ÜYE SAYISI 825’E ULAŞTI


Merzifon TSO’nın 1949 yılında kurulmuş olup, günümüzde 825 üyeye ulaştığını kaydeden Fatih Altınay, “Merzifon ilçemiz gelişmişlik acısından  Türkiye ortalamasının  çok üzerindedir. Kendi havaalanı olan, tüm altyapısı tamamlanmış, doğalgazı sanayide ve ısınmada kullanan çok az ilçeden birindir. Ama kalkınmada öncelikli yöreler kapsamında maalesef 4’üncü bölgede yer almaktadır.” şeklinde konuştu.   


Bölgede çok önemli bir ilçe


Merzifon’un öteden beri büyük bir yerleşim merkezi olma önemini hiçbir zaman kaybetmediğini söyleyen Başkan Fatih Altınay, “Karadeniz’e 109 kilometre uzaklığında güzel, şirin bir kenttir. 1071’de Danişmetliler tarafından Rumlardan alınarak Türkleşmiş ve İslamlaşmıştır. Yıldırım Beyazıt döneminde Osmanlı Türklerinin eline geçmiştir. Bugün de özellikle Organize Sanayi Bölgesi’nin ilçeye kettığı ivme ile birlikte emin adımlarla gelişiyoruz.”dedi.


Zaman Gazetesi


Geri Dön